- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Υπόθεση θρίλερ: Απήγαγαν σύζυγο επιχειρηματία και ζητούν λύτρα σε κρυπτονομίσματα
Πριν από 10 εβδομάδες έγινε η απαγωγή, στο Όσλο
Άγνωστοι απήγαγαν τη σύζυγό του Νορβηγού επιχειρηματία και επενδυτή Τομ Χάγκεν στις 31 Οκτωβρίου του 2018 , ζητώντας να τους παραδώσει το πόσο των 9 εκατομμυρίων ευρώ σε κρυπτονόμισμα Monero, διαφορετικά απειλούν να την σκοτώσουν.
Όπως δήλωσε σήμερα στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος της νορβηγικής αστυνομίας Τόμμι Μπρόσκε, όλο αυτό το διάστημα η αστυνομία διεξήγαγε έρευνες και αποφάσισαν μόνο τώρα να κοινοποιήσουν τις πληροφορίες για την απαγωγή.
«Η δημοσίευση αυτής της πληροφορίας ήταν μια δύσκολη απόφαση. Πιστεύουμε ότι η δημοσιοποίηση του γεγονότος της απαγωγής μπορεί να συμβάλει ώστε να υπάρξουν πολύτιμες πληροφορίες για τις περαιτέρω ενέργειες της αστυνομίας», δήλωσε ο Μπρόσκε.
Η ηλικίας 68 ετών Αν – Ελίζαμπετ Φάλκεβικ Χάγκεν είχε απαχθεί από το σπίτι στης που βρίσκεται στην κοινότητα Λιόρενσκουκ κοντά στο Όσλο, πριν από δέκα εβδομάδες. Η αστυνομία επιβεβαίωσε ότι οι απαγωγείς ζητούν λύτρα 9 εκατομμυρίων ευρώ σε κρυπτονόμισμα.
Η νορβηγική εφημερίδα Verdens Gang επικαλούμενη ανώνυμες πηγές, έγραψε ότι οι απαγωγείς ζητούν ως λύτρα το εν λόγω ποσό, αλλά σε κρυπτονόμισμα Monero.
Οι αρχές κατάφεραν να έχουν μια σύντομη επαφή με τους απαγωγείς, οι οποίοι απειλούσαν ότι θα σκοτώσουν την γυναίκα αν δεν τους καταβληθούν τα λύτρα.
Ο Μπρόσκε δήλωσε επίσης ότι δεν υπάρχουν ύποπτοι στην υπόθεση, η οποία είναι πρώτης προτεραιότητας. Στην επιχείρηση για τον εντοπισμό των απαγωγέων συμμετέχουν η Europol, η Interpol, ειδικοί στα κρυπτονομίσματα, η Διεύθυνση Kripos που είναι αρμόδια για την καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος και η Διεύθυνση Kokrim που είναι αρμόδια για την διάπραξη οικονομικών και οικολογικών εγκλημάτων.
Η αστυνομία έχει μιλήσει με μάρτυρες. Η οικογένεια της Φάλκεβικ Χάγκεν δεν θέλησε να μιλήσει στα μέσα ενημέρωσης.
Το οικονομικό περιοδικό Kapital εκτιμά ότι η περιουσία του Τομ Χάγκεν ανέρχεται στα περίπου 200 εκατομμύρια δολάρια.
Τον Ιούλιο του 2018 η οικονομική εφημερίδα Dagens Næringsliv σε δημοσίευμα της είχε αναφέρει τα εισοδήματα που είχε ο Τομ Χάγκεν από τις δραστηριότητες του στο τομέα της ενέργειας και των ακινήτων τα τελευταία 11 χρόνια. Ωστόσο η αστυνομία δεν θέλησε να επιβεβαιώσει αν η απαγωγή της συζύγου του συνδέεται με το εν λόγω δημοσίευμα.
Ο Τομ Χάγκεν είναι μηχανικός στο επάγγελμα και μεγάλος επενδυτής. Το 1992 ίδρυσε την ενεργειακή εταιρεία Elkraft AS, η οποία δραστηριοποιείται στη Νορβηγία, τη Σουηδία, τη Δανία και τη Φιλανδία. Σήμερα είναι ιδιοκτήτης της εταιρείας Holding 2 και μιας σειράς μικρότερων εταιρειών. Οι βασικοί τομείς της δραστηριότητας του είναι ο ενεργειακός τομέας και οι επενδύσεις στα ακίνητα.
Το 2018 ο Χάγκεν κατέλαβε την 172 θέση στον κατάλογο των πλουσιότερων Νορβηγών που παρουσίασε το περιοδικό Kapital.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αποκαλεί «οπλοφόρο» τον 37χρονο που πυροβολήθηκε εν ψυχρώ από πράκτορες της ICE
«Είχε νόμιμη άδεια οπλοκατοχής» απαντά η αστυνομία
Σύμφωνα με την Telegraph, σε πολλές περιπτώσεις όσοι μολύνονται πέφτουν σε κώμα
Ο Τιμ Γουόλς ζητά τον άμεσο τερματισμό των ομοσπονδιακών επιχειρήσεων
Πιθανός νέος γύρος συνομιλιών με Ρωσία και ΗΠΑ
Αυξάνονται οι φόβοι για επικείμενη αμερικανική επίθεση
Μετά την ανακοίνωση εμπορικής συμφωνίας με την Κίνα από τον Καναδό πρωθυπουργό
Οργή στη Δανία για τις δηλώσεις - «Είμαστε η χώρα με τις μεγαλύτερες απώλειες ανά κάτοικο», απαντά η πρωθυπουργός
Χάος από χιονοπτώσεις και πλημμύρες σε όλη τη χώρα - Εκατοντάδες τραυματίες και ισοπεδωμένες κατοικίες
Επίσημη διαμαρτυρία της κυβέρνησης Μελόνι για την απόφαση των ελβετικών αρχών
Απάτη-μαμούθ - Πώς οδηγήθηκε σε οικονομική καταστροφή
Ανοιχτή επιστολή προς τους ηγέτες στο Νταβός για μείωση των ανισοτήτων - «Έχουν εξαγοράσει τις δημοκρατίες μας»
Μετέφεραν παιδί και πατέρα σε κέντρο κράτησης στο Τέξας - «Απανθρωπιά πέρα από λόγια»
Μαζικές επιθέσεις με drones και πυραύλους πλήττουν τις δύο μεγαλύτερες ουκρανικές πόλεις
Η αντίληψη των Αμερικανών για τη Νέα Τάξη των «δικών τους» Πραγμάτων
Η Ουάσινγκτον λέει ότι στόχος ήταν σκάφος ναρκοδιακίνησης - Πρώτη επίθεση μετά τη σύλληψη Μαδούρο
Ο λαϊκισμός και το εθνικό πολιτικό κόστος μπλόκαραν την ευρωπαϊκή στρατηγική
Νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση - Συγκλονισμένη η οικογένειά του
Σάλος με τα σχόλια του Αμερικανού προέδρου - «Προσβλητικά και απαράδεκτα» λέει ο Στάρμερ
Ξεχωριστή θέση στη συλλογή είχε ένα μοναδικό δοχείο και κουτάλι, έργο του αργυροχόου Μαρσέλ Μπλοκ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.