- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Μάλτα: Αφόρητη η κατάσταση για τους μετανάστες των πλοίων που παραμένουν στα ανοικτά
Ορισμένοι έχουν αφυδατωθεί, άλλοι δεν τρώνε
Ορισμένοι από τους 49 μετανάστες που παραμένουν αποκλεισμένοι στα πλοία ΜΚΟ, στα ανοικτά της Μάλτας, σταμάτησαν να τρώνε και άλλοι έχουν αφυδατωθεί, έγινε γνωστό σήμερα από τον καπετάνιο του Sea-Watch 3.
Μιλώντας μέσω τηλεφωνικής σύνδεσης σε μια συνέντευξη τύπου στη Βαλέτα, ο Άνε-Πολ Λάνσελ επισήμανε πως η κατάσταση στο πλοίο είναι ανυπόφορη.
Οι μετανάστες βρίσκονται σε αναμονή εν πλω, καθώς καμία ευρωπαϊκή χώρα δεν τους προσφέρει καταφύγιο.
Οι ακτιβιστές της Sea-Watch περισυνέλλεξαν 32 ανθρώπους που κινδύνευαν στη θάλασσα λίγο πριν από τα Χριστούγεννα και ένα πλοίο της οργάνωσης Sea-Eye περισυνέλλεξε άλλους 17 στα τέλη Δεκεμβρίου.
Σύμφωνα με τον καπετάνιο, το ζήτημα δεν είναι πόσο καιρό μπορούν οι μετανάστες να αντέξουν αυτήν την κατάσταση, αλλά για πόσο καιρό θα τους αναγκάζουν να υπομένουν όλο αυτό.
«Δεν τους μεταφέρουμε στη Λιβύη» τόνισε ο καπετάνιος.
Η εκπρόσωπος τύπου Τζόρτζια Λινάρντι είπε σε δημοσιογράφους ότι το πλοίο μεταφέρει ήδη τους διπλούς επιβάτες απ’ όσο μπορεί και οι διασωθέντες μετανάστες βρίσκονται όλοι μαζί σε ένα δωμάτιο.
«Το πλοίο άρχισε να τραντάζεται (από τον καιρό), έκαναν εμετό ο ένας πάνω στον άλλο… Είναι το χειρότερο σενάριο» υπογράμμισε η ίδια.
Ο πάπας Φραγκίσκος κάλεσε τους Ευρωπαίους ηγέτες να επιδείξουν απτή αλληλεγγύη απέναντι στα δύο πλοία των γερμανικών μη κυβερνητικών οργανώσεων. Η έκκλησή του ωστόσο δεν εισακούστηκε.
Ο πρωθυπουργός της Μάλτας Τζόζεφ Μουσκάτ δήλωσε σήμερα ότι δεν θέλει να δημιουργήσει προηγούμενο επιτρέποντας την είσοδο στους μετανάστες, επιμένοντας στον κίνδυνο η Μάλτα να μετατραπεί σε ένα κέντρο αποβίβασης μεταναστών που έχουν αποκλειστεί στη Μεσόγειο.
Κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης στο ραδιοφωνικό δίκτυο One Radio, ο Μουσκάτ σημείωσε ότι η Μάλτα δεν θα πρέπει να θεωρείται υπεύθυνη για εκείνους που σώζονται εκτός των χωρικών υδάτων της.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Απόφαση σταθμός Ομοσπονδιακού Δικαστηρίου
Για «υβριδική επίθεση» κάνει λόγο η φον ντερ Λάιεν
«Οι γιατροί δεν μας λένε αν θα τα καταφέρει» λέει ο αδελφός της
Αναμένονται ισχυροί μετασεισμοί τις επόμενες μέρες
Τι απαντά η πλευρά Μπλερ στο δημοσίευμα
«Δεν θέλουμε η Ευρώπη να αλλάξει», τόνισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Οι ακτιβίστριες είχαν διαδηλώσει έξω από το θέατρο του ηθοποιού Αρί Αμπιτάν, ο οποίος είχε κατηγορηθεί για βιασμό
Η αστάθεια και οι εξωτερικές παρεμβάσεις παραμένουν σοβαρά - και άλυτα - προβλήματα
Το πλοίο φαίνεται πως ήταν κωπήλατο
Η υπόθεση αφορούσε τη Σάντι Πέγκι, νοσηλεύτρια στη Σκωτία
Η εταιρία του γαμπρού του Ντόναλντ Τραμπ συμμετέχει στην προσφορά 108 δισ. δολαρίων
Θα συναντηθούν με στόχο να συζητήσουν την επόμενη φάση του σχεδίου για τη Γάζα
Για τα κινηματογραφικά και streaming assets του
Η απόφαση ελήφθη έπειτα από παράπονα
Πιέζουν οι ΗΠΑ, κρίσιμη συνάντηση με Ευρωπαίους ηγέτες στο Λονδίνο
Με ύψος 1,73 μέτρα και βάρος 75 κιλά, το T800 προσφέρει έως και πέντε ώρες αυτονομίας
Σχεδόν 2.000 άνθρωποι έχουν πεθάνει λόγω της ασθένειας από τον Ιανουάριο
Τα επόμενα βήματα για κατάπαυση του πυρός εν μέσω πιέσεων από την Ουάσινγκτον
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.