Κοσμος

Κόντρα Κρεμλίνου – BBC για τη Συρία

«Πολιτικά υποκινούμενα τα ρεπορτάζ» - «Λειτουργούμε απολύτως σύμφωνα με τη νομοθεσία»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
BBC
BBC

Το Κρεμλίνο δήλωσε σήμερα πως η έρευνα για τη δουλειά που κάνει το BBC στη Ρωσία είναι μια απάντηση στη μεταχείριση από τη Μεγάλη Βρετανία του ρωσικού τηλεοπτικού δικτύου RT και χαρακτήρισε προκατειλημμένα και πολιτικά υποκινούμενα ορισμένα ρεπορτάζ του BBC.

Νωρίτερα σήμερα η ρωσική εποπτική αρχή για τα μέσα ενημέρωσης Roskomnadzor ανακοίνωσε την πραγματοποίηση ελέγχων για να διευκρινιστεί αν το ειδησεογραφικό δίκτυο BBC World και οι ιστότοποι του BBC λειτουργούν σύμφωνα με τη ρωσική νομοθεσία.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ είπε πως έχουν συσσωρευθεί πολλά ερωτήματα για την κάλυψη της Ρωσίας από το BBC και για τις ενέργειες της Μόσχας στη Συρία στη διάρκεια μιας μακράς περιόδου.

Από την πλευρά της, η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα έγραψε σήμερα στο Facebook πως οι ενέργειες της Βρετανίας σε βάρος του RT δεν αφήνουν άλλη επιλογή στη Ρωσία από το να απαντήσει αντίστοιχα.

Το BBC ανακοίνωσε ότι λειτουργεί απολύτως σύμφωνα με τη νομοθεσία και τους κανονισμούς της Ρωσίας για την παροχή ανεξάρτητων ειδήσεων.

«Όπως παντού στον κόσμο, το BBC εργάζεται στη Ρωσία σε πλήρη συμμόρφωση με τους νόμους και τους κανονισμούς της χώρας για να παρέχει ανεξάρτητες ειδήσεις και πληροφόρηση στο κοινό τους», δήλωσε εκπρόσωπος του BBC.

Η Roskomnadzor, η ρωσική εποπτική αρχή για τα ΜΜΕ, διευκρίνισε σε ανακοίνωσή της ότι ενεργεί σε απάντηση σε απόφαση που έλαβε η βρετανική εποπτική αρχή για τα ΜΜΕ Ofcom, η οποία ανακοίνωσε χθες Πέμπτη ότι το ρωσικό δίκτυο RT παραβίασε τους κανόνες για αμεροληψία στα ειδησεογραφικά προγράμματα και αυτά της επικαιρότητας, συμπεριλαμβανομένης της κάλυψης της δηλητηρίασης του πρώην κατασκόπου Σεργκέι Σκριπάλ και της κόρης του Γιούλια.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ