- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Σοκαριστικό βίντεο με τις Σκανδιναβές τουρίστριες: Τις αποκεφάλισαν στο όνομα του Αλλάχ
Τέσσερις συλλήψεις στο Μαρόκο – Η ανάρτηση της 24χρονης πριν από το μοιραίο ταξίδι
Οι μαροκινές αρχές ανακοίνωσαν ότι οι τέσσερις ύποπτοι για τη δολοφονία των δύο σκανδιναβών τουριστριών στο Όρος Άτλας είχαν δώσει όρκο πίστης στο Ισλαμικό Κράτος πριν διαπράξουν τους φόνους.
Τα πτώματα της Λουίζα Βεστεράγκερ Γέσπερσεν, 24 ετών, από τη Δανία, και της Μάρεν Ούλαντ, 28 ετών, από τη Νορβηγία βρέθηκαν τη Δευτέρα σε μια απομονωμένη περιοχή κοντά στο Ιμλίλ, καθ΄οδόν προς το Τουμπκάλ, την υψηλότερη κορυφή της βορείου Αφρικής και δημοφιλή προορισμό για τους ορειβάτες.
Η αστυνομία συνέλαβε την Τρίτη έναν ύποπτο στο Μαρακές που φέρεται να ανήκει σε μια οργάνωση μαχητών, και τρεις ακόμη ύποπτοι συνελήφθηκαν αργότερα στην πόλη, ανέφερε σε μια ανακοίνωση το Μαροκινό Γραφείο Δικαστικών Ερευνών.
Ο γενικός εισαγγελέας του Μαρόκου επιβεβαίωσε σήμερα την αυθεντικότητα ενός βίντεο στο οποίο οι τέσσερις ύποπτοι δίνουν όρκο πίστης στο Ισλαμικό Κράτος και στον Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκνταντί, ηγέτη της τζιχαντιστικής οργάνωσης.
Στο βίντεο, που αναρτήθηκε σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, οι φερόμενοι δράστες απειλούν να εξαπολύσουν επιθέσεις, αναφέρει ο γενικός εισαγγελέας σε ανακοίνωσή του.
Οι έρευνες του Γραφείου επίσης έδειξαν ότι το βίντεο κινηματογραφήθηκε την περασμένη εβδομάδα, πριν από τη δολοφονία των δύο γυναικών.
Το βίντεο με τη δολοφονία γυρίστηκε σε διαφορετικό μέρος από εκείνο όπου βρέθηκαν τα πτώματα, δήλωσε αστυνομική πηγή στο πρακτορείο Ρόιτερς.
Τα αποδεικτικά στοιχεία που έχουν μέχρι στιγμής συλλεχθεί δείχνουν πως η επίθεση είχε τρομοκρατικό κίνητρο, αναφέρει το γραφείο.
Οι υπηρεσίες πληροφοριών της Δανίας είχαν επίσης αναφέρει νωρίτερα σήμερα πως το Ισλαμικό Κράτος θα μπορούσε να βρίσκεται πίσω από τις δολοφονίες. «Είναι μια υπόθεση μιας ασυνήθιστα κτηνώδους δολοφονίας δύο εντελώς αθώων νεαρών γυναικών», ανέφερε.
Προτού φύγει, η Γιάσπερσεν, από τη Δανία, είχε κάνει μια ανάρτηση στο Facebook για το επικείμενο ταξίδι της. «Αγαπητοί φίλοι, πηγαίνω στο Μαρόκο τον Δεκέμβριο. Θα είναι κάποιος από εσάς εκεί τότε ή είναι κάποιος από τους φίλους ορειβάτες που ξέρει κάτι για το Όρος Τουμπκάλ»;
«Είναι μια βάναυση και χωρίς νόημα επίθεση εναντίον αθώων ανθρώπων στην οποία αντιδρούμε με αποστροφή και καταδίκη», ανέφερε σε δήλωσή της η Νορβηγίδα πρωθυπουργός Έρνα Σόλμπεργκ.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Θα ξεφύγει από τον Μαδούρο για να παραλάβει το βραβείο;
«ΗΠΑ και Ευρώπη να εγγυηθούν την ασφάλεια»
Διορία μέχρι τις 19 Δεκεμβρίου
Η οικογένεια του άνδρα τη «συγχώρεσε»
Ο Αμερικανός πρόεδρος ελπίζει σε συμφωνία μέχρι τα Χριστούγεννα
Τι εξετάζουν οι Αρχές
Οι περιφερειακές αρχές διεξάγουν έρευνες για να προσδιορίσουν τη σοβαρότητα του ιού
Η έγκαιρη προσέλευση δεν αποδείχθηκε αρετή αλλά παράπτωμα
Αυτός ο σεισμός συμβαίνει μία φορά κάθε εκατό χρόνια
Ο πράκτορας διέπραξε «τα πιο σοβαρά εγκλήματα που μπορεί να φανταστεί κανείς»
Σκληρές επικρίσεις του Αμερικανού προέδρου - Καλεί τον Ζελένσκι να παραχωρήσει εδάφη στη Ρωσία
Πώς θα επαληθεύουν την ηλικία των χρηστών και τα «παραθυράκια»
Από που διέρρευσε η φωτογραφία
Οι πραγματικές απειλές βρίσκονται εκτός ευρωπαϊκού χώρου
Η Unicef προειδοποιεί ότι ο αριθμός των νοσηλειών παραμένει σοκαριστικά υψηλός μετά τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός
Μια παράδοση όπου κανείς δεν εξηγεί τι έγινε, γιατί έγινε, και ποια ήταν η ευθύνη του
Δεν είναι η πρώτη φορά που ο πρόεδρος των ΗΠΑ προσβάλει μέλη του Τύπου
Στην εξοχική κατοικία του ποντίφικα, ο Ουκρανός πρόεδρος
Η Unesco αναγνωρίζει την ιταλική κουζίνα ως «άυλη πολιτιστική κληρονομιά της ανθρωπότητας»
Χρηματοδότηση της Ουκρανίας και Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο στην ατζέντα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.