Κοσμος

Τιμωρία «κουτί» για λαθροκυνηγό: Θα βλέπει στη φυλακή τον «Bambi» το ελαφάκι (video, εικόνες)

Ο Αμερικανός και η οικογένειά του έχουν σκοτώσει εκατοντάδες ελάφια

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
bambi-wallpaper-bambi-28788190-1024-768.jpg
Walt Disney

Δικαστήριο στο Μιζούρι των Ηνωμένων Πολιτειών καταδίκασε Αμερικανό λαθροκυνηγό σε ένα μήνα φυλάκιση αλλά και σε κάτι ακόμα. Επέβαλε στον καταδικασθέντα να βλέπει κάθε μήνα στη φυλακή την ταινία κινουμένων σχεδίων «Bambi» το Ελαφάκι.

Και αυτό γιατί ο Ντέιβιντ Μπέρι Τζούνιορ και άλλα δύο μέλη της οικογένειάς του συνελήφθησαν να κυνηγούν παράνομα ελάφια. Η ίδια οικογένεια κατηγορείται για τον θάνατο εκατοντάδων ελαφιών τα τελευταία τρία χρόνια.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο Μπέρι και άλλα μέλη της οικογένειάς του έβαζαν στο στόχαστρο μεγάλα αρσενικά, τα σκότωναν παράνομα, ιδίως τη νύχτα, τους έκοβαν το κεφάλι για να το χρησιμοποιήσουν ως «τρόπαιο» και άφηναν το υπόλοιπο σώμα, όπως εξήγησε ο εισαγγελέας της κομητείας Λόρενς, Ντον Τρότερ.

14626433.jpg
© EPA/JIM LO SCALZO

Το κλασικό αριστούργημα του Γουόλτ Ντίσνεϊ έχει ως πρωταγωνιστή ένα μικρό ελάφι, του οποίου η μητέρα σκοτώνεται από έναν κυνηγό.  

disney-bambi.jpg

Σύμφωνα με την εφημερίδα Springfield News-Leader ο δικαστής Ρόμπερτ Τζορτζ διέταξε η πρώτη προβολή του «Bambi» να γίνει πριν από τις 23 Δεκεμβρίου.

(Original 1942) Bambi Trailer

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ