Κοσμος

Παραμορφώθηκε το κεφάλι 19χρονης από βαφή μαλλιών (εικόνες)

Της προκάλεσε αλλεργική αντίδραση

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
head.jpg
©LEPARISIEN

Σοκάρουν οι εικόνες που ανάρτησε η 19χρονη φοιτήτρια από το Παρίσι, Estelle, όπου δείχνουν το κεφάλι της διογκωμένο μετά από χρήση βαφής μαλλιών που της προκάλεσε, όπως ισχυρίζεται σοβαρή αλλεργική αντίδραση.

Το κεφάλι της μάλιστα, σύμφωνα με την Daily Mail, αυξήθηκε από 56 σε 63 εκατοστά ενώ η ίδια αγωνιζόταν να αναπνεύσει.

head1.jpg

Η Estelle, 19 ετών, φοιτήτρια Αγγλικής γλώσσας από το Παρίσι, μοιράστηκε το τρομακτικό αποτέλεσμα που της προκάλεσε η βαφή μαλλιών, που περιείχε PPD (Παραφαινυλενιοδιαμίνη), ένα συστατικό που εμπεριέχεται συχνά σε προϊόντα ομορφιάς.

Η 19χρονη είχε αγοράσει τη βαφή από ένα τοπικό σούπερ μάρκετ στην περιοχή Val-de-Marne και την είχε χρησιμοποιήσει στο σπίτι της σύμφωνα με τις οδηγίες.

Ενώ είχε ακολουθήσει τη δοκιμή όπως αναγράφεται στην συσκευασία, περίμενε μόλις 30 λεπτά αντί για τις προτεινόμενες 48 ώρες.

head2.jpg

Σχεδόν αμέσως η Estelle παρατήρησε ερεθισμό στο τριχωτό της κεφαλής, που γρήγορα άρχισε να πρήζεται και χρησιμοποίησε αντιισταμινικά με ιατρικές συμβουλές.

Αλλά το επόμενο πρωί η Estelle διαπίστωσε ότι η κατάστασή της είχε επιδεινωθεί με το κεφάλι της να έχει πλέον διάμετρο 63εκ.

Μιλώντας στη Le Parisien, η φοιτήτρια είπε: «Δεν μπορούσα να αναπνεύσω, είχα ένα κεφάλι σα λάμπα. Εγώ σχεδόν πέθανα, δεν θέλω να συμβεί σε άλλους».

head3.jpg

Στην συνέχεια άρχισε να πρήζεται και η γλώσσα της και χρειάστηκε να κάνει ένεση αδρεναλίνης ενώ παρέμεινε στο νοσοκομείο για παρακολούθηση.

Τα προϊόντα χρωματισμού περιέχουν μια ποικιλία χημικών ουσιών, αλλά η PPD είναι η κύρια αιτία αλλεργικής αντίδρασης στη βαφή μαλλιών.

head4.jpg

ΠΡΟΣΦΑΤΑ