Κοσμος

Τραγωδία στην Ουγκάντα - 29 νεκροί από ανατροπή υπερφορτωμένου σκάφους

Στη λίμνη Βικτώρια σε βάρκα 50 ατόμων επέβαιναν 120 άνθρωποι

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
8191493.jpg
© EPA/STEPHEN MORRISON

Το τουριστικό σκάφος που βυθίστηκε στην Λίμνη Βικτώρια στη Ουγκάντα, ήταν υπερφορτωμένο μεταφέροντας περίπου 120 ανθρώπους, ενώ είχε μεταφορική ικανότητα για μόλις 50, σύμφωνα με σημερινές δηλώσεις του προέδρου της Ουγκάντας.

Τουλάχιστον 29 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους μετά το δυστύχημα, ενώ άλλοι 26 διασώθηκαν.

Ο πρόεδρος Γιουέρι Μουσεβένι έκανε μία σχετική ανάρτηση στο Twitter, προσθέτοντας ότι οι υπεύθυνοι για την λειτουργία του σκάφους, θα βρεθούν αντιμέτωποι με κατηγορίες για εγκληματική αμέλεια και ανθρωποκτονία.

«Το σκάφος ήταν υπερφορτωμένο, ενώ επικρατούσαν κακές καιρικές συνθήκες», δήλωσε ο Πάτρικ Ονιάνγκο, αναπληρωτής εκπρόσωπος της αστυνομίας στο Reuters. «Η ομάδα διάσωσης βρίσκεται ακόμη στο σημείο, προσπαθώντας να διασώσει οποιονδήποτε εντοπίσει», πρόσθεσε.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Τρεις ώρες ρεύμα, δέκα ώρες σκοτάδι»: Ο Έλληνας πρέσβης στην Ουκρανία μιλά για τον πιο δύσκολο χειμώνα του πολέμου
«Τρεις ώρες ρεύμα, δέκα ώρες σκοτάδι»: Ο Έλληνας πρέσβης στην Ουκρανία μιλά για τον πιο δύσκολο χειμώνα του πολέμου

Στο Κίεβο ο χειμώνας είναι μέρος του πολέμου - το κρύο, το σκοτάδι, η έλλειψη ενέργειας λειτουργούν ως βασικά εργαλεία πίεσης. «Η Ουκρανία έχει μπει σε μια φάση πολέμου φθοράς», λέει ο Αλέξανδρος Δημητρακόπουλος.

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY