- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Μπιναλί Γιλντιρίμ: Αθήνα και Λευκωσία παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο στις θάλασσες
«Εμπρηστικές» δηλώσεις σχετικά με την Ανατολική Μεσόγειο και τις γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ
Νέες προκλητικές δηλώσεις σχετικά με την Ανατολική Μεσόγειο και τις γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ έκανε ο πρόεδρος της τουρκικής Εθνοσυνέλευσης, Μπιναλί Γιλντιρίμ μιλώντας σε πανεπιστήμιο στη Σμύρνη. Συγκεκριμένα, είπε ότι η «Ελλάδα και ελληνοκυπριακή διοίκηση παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο» και κάλεσε τις μεγάλες πετρελαϊκές εταιρείες, εμμέσως πλην σαφώς, να συνέλθουν.
Τόνισε, δε, ότι τα ενδιαφέροντα της «ΤΔΒΚ» στην Ανατολική Μεσόγειο είναι και ενδιαφέροντα της Τουρκίας, η οποία μπορεί να επέμβει άμεσα και να πράξει τα απαραίτητα.
«Οι μεγάλες εταιρείες που θα κάνουν έρευνες, πρέπει να ξέρουν τα όρια τους. Η Τουρκία θα απαντά σε όλες τις προσπάθειες τετελεσμένων στα νόμιμα συμφέροντα της στην Ανατολική Μεσόγειο και στα δικαιώματα της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου. Και θα κάνει αυτό που πρέπει. Όλος ο κόσμος πρέπει να γνωρίζει ότι δεν θα υποχωρήσουμε ούτε ένα χιλιοστό από τα νόμιμα δικαιώματα και συμφέροντά μας στις θάλασσες», ανέφερε ο Μπιναλί Γιλντιρίμ.
Και συνέχισε: «Σήμερα η Ελλάδα και η ελληνοκυπριακή διοίκηση παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο και προσπαθούν να καταπατήσουν τις αρμοδιότητες και τα συμφέροντα της Τουρκίας στις θάλασσες. Τα τελευταία χρόνια υπάρχει μια σοβαρή κρίση στο θέμα της εξορυξης υδρογονανθράκων στην περιοχή της Κύπρου. Οι θάλασσες είναι κοινή περιουσία και κληρονομιά της ανθρωπότητας. Αρα, η εκμετάλλευση, η οικειοποίηση αυτών από μόνο μια χώρα, μια κοινότητα, δεν έχει καμία σχέση με εθνικό και διεθνές δίκαιο. Και η Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη γύρω από την Κύπρο και στην εξόρυξη του φυσικού πλούτου από τον βυθό της θάλασσας θα πρέπει να υπάρχει οπωσδήποτε μια συμφωνία της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου με τον Νότο. Αυτό είναι ένα σημείο καμπής».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τα «νέα στοιχεία» δεν τη βοήθησαν
Για ανθρωπιστική κρίση επικών διαστάσεων κάνει ο λόγο ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Υποβλήθηκε σε επτά χειρουργεία
«Η Γερμανία δέχεται πλέον χειροπιαστές απειλές», τόνισε ο καγκελάριος
«Δεν έχουμε πληροφορίες», λέει το Κρεμλίνο
«Υπερβολές» και οι αναρτήσεις για αμύθητο πλούτο
Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος: «Μια ισχυρή φωνή του Ελληνισμού στις Ηνωμένες Πολιτείες»
Ο Αμερικανός πρόεδρος δίνει συνέχεια στην αντιπαράθεση με τον Καναδά
Η Ρίτα Φλόρες αποκάλυψε πως επί τρία χρόνια παρέδιδε στη FSB πληροφορίες για καλλιτέχνες και πολιτικούς ακτιβιστές
Το σχόλιο και το... ξεσκόνισμα των ομοιωμάτων τους
Η πρωθυπουργός της Δανίας ήξερε τι να απαντήσει όταν για ακόμα μία φορά στο στόχαστρο βρέθηκε η εξωτερική της εμφάνιση
Κύματα ζέστης κόστισαν χιλιάδες ζωές σε Γερμανία, Γαλλία και Ισπανία
Τι σηματοδοτεί η αλλαγή στρατηγικής απέναντι στην Τεχεράνη
Το σκληρό βίντεο από την εκτέλεσή του
Η ανάρτηση που προκάλεσε την αντίδραση
Μέχρι το 2030, ένας στους τέσσερις κατοίκους της αναμένεται να είναι άνω των 65 ετών
Το project εκτιμάται ότι θα δημιουργήσει περίπου 22.000 θέσεις εργασίας
Kανείς δεν γνωρίζει το ακριβές ποσό
Το ζευγάρι έχει γίνει παγκοσμίως γνωστό για τις παράνομες αναρριχήσεις
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.