Κοσμος

Πάστορας ισχυριζόταν ότι έχει το Άγιο Πνεύμα και βίασε 8 πιστές

Του επιβλήθηκε κάθειρξη 15 ετών

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
hqdefault.jpg

Σάλος έχει προκληθεί στη Νότια Κορέα για την υπόθεση βιασμού τουλάχιστον τριών γυναικών από τον 75χρονο Νοτιοκορεάτη πάστορα Lee Jae-rock.

Ο 75χρονος λειτουργούσε από το 1982 στη Manmin κεντρική εκκλησία της Σεούλ και αριθμούσε 130.000 πιστούς. Δικαστήριο της Σεούλ του επέβαλε κάθειρξη 15 ετών για τον βιασμό 8 γυναικών από το ποίμνιό του. Ο Lee Jae-rock ανάγκασε τις πιστές να κάνουν σεξ μαζί του ισχυριζόμενος πως έχει θεϊκές δυνάμεις και πως είναι θέλημα θεού, συμφωνούν δεν συμφωνούν.

Ειδικότερα, όλα ξεκίνησαν στην αρχή της χρονιάς, όταν τρεις γυναίκες από το ποίμνιό το, τον κατήγγειλαν πως της κάλεσε στο διαμέρισμά του. Εκεί, της εξανάγκασε να έρθουν σε σεξουαλική επαφή μαζί του.

«Δεν μπορούσα να του πω όχι. Ήταν κάτι παραπάνω από βασιλιάς για εμάς. Ήταν θεός» δήλωσε μία εκ των τριών στα κορεάτικα μέσα που πήγαινε στη συγκεκριμένη ενορία από μικρό παιδί.

Με την πάροδο των μηνών, κι άλλες γυναίκες κατήγγειλαν βιασμό από τον πάστορα. Έτσι, έπειτα από οκτώ καταγγελίες, οι Νοτιοκορεάτικες Αρχές προχώρησαν στη σύλληψή του τον περασμένο Μάιο.

Το δικαστήριο απεφάνθη σήμερα ότι βίασε τα θύματά του δεκάδες φορές για μακρά χρονική περίοδο.

Ο ίδιος αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες, ενώ όταν ο πρόεδρος του δικαστηρίου διάβαζε την απόφαση, εκείνος την άκουσε με κλειστά τα μάτια.

Για την ιστορία, οι συνήγοροι υπεράσπισής τους κατηγόρησαν τις καταγγέλλουσες για ψέματα, επειδή εκείνες είχαν παραβιάσει τους εκκλησιαστικούς κανόνες.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ