Κοσμος

Αμερικανός ιεραπόστολος νεκρός από βέλη ιθαγενών στα νησιά Ανταμάν και Νικομπάρ της Ινδίας (εικόνες)

Ο 27χρονος ήθελε να προσηλυτίσει τη απειλούμενη με εξαφάνιση φυλή στον χριστιανισμό

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
missionary3.jpg

Αμερικανός ιεραπόστολος φέρεται να έχασε τη ζωή του από τα βέλη μιας απομονωμένης και απειλούμενης με εξαφάνιση φυλής των νήσων Ανταμάν και Νικομπάρ της Ινδίας. Ψαράδες που μετέφεραν τη σορό του 27χρονου στο νησί Βόρειο Σέντινελ δήλωσαν ότι αυτόχθονες σκότωσαν τον Αμερικανό με βέλη και τον παράτησαν νεκρό στην παραλία.

Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι ο νεκρός είναι ο ιεραπόστολος Τζον Άλεν Τσάου.

missionary1.jpg


Στα νησιά Ανταμάν οι αυτόχθονες, κυνηγοί και τροφοσυλλέκτες, ζουν πλήρως αποκομμένοι από τον υπόλοιπο κόσμο.

missionary2.jpg

Ο 27χρονος Τζον Άλεν Τσάου, από το Βανκούβερ της Ουάσιγκτον, πλήρωσε ντόπιους ψαράδες για να τον μεταφέρουν στο νησί του Βόρειου Σέντινελ, μία από τις πλέον απόμερες περιοχές του πλανήτη,

Ο Τσάου πήγε μέχρι ένα σημείο με τους ψαράδες και συνέχισε με κανό, αλλά μόλις πάτησε το πόδι του στο νησί δέχθηκε βροχή από βέλη από μέλη της φυλής των Σεντινέλ.

missionary4.jpg


Δεν υπάρχει κανένα ενδεχόμενο να ασκηθεί δίωξη για φόνο στους αυτόχθονες καθώς απαγορεύεται ρητά η επαφή μαζί τους όπως και με άλλες φυλές που κατοικούν στα νησιά του Ινδικού Ωκεανού, προκειμένου να προστατευθούν από τη μετάδοση ασθενειών και για να μην επηρεαστεί ο τρόπος ζωής τους.

missionary5.jpg


Η ινδική αστυνομία ξεκίνησε προκαταρκτική έρευνα για φόνο κατά «αγνώστων μελών φυλής», ενώ έχουν συλληφθεί επτά ψαράδες που βοήθησαν τον Τσάου να φθάσει στο νησί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ