Κοσμος

Σάλος με τον Έλληνα άστεγο που πέθανε έξω από αστυνομικό τμήμα της Βρετανίας

Τον έδιωξαν οι αστυνομικοί αλλά εκείνος περίμενε τον σκύλο του

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
homeless.jpg

Ο Περικλής Μαλαγάρδης πέθανε από υποθερμία όταν αστυνομικός του τμήματος στο Uxbridge τον έδιωξε και εκείνος παρέμεινε έξω από το τμήμα όλο το βράδυ περιμένοντας τον σκύλο του, τον Django.

Σύμφωνα με την έρευνα που ακολούθησε «Όταν έγινε έλεγχος περίπου στις  5.30 π.μ οι αστυνομικοί αντιλήφθησαν ότι δεν ανταποκρίνεται και κλήθηκε ασθενοφόρο. Ο κ. Μαλαγάρδης μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του στις 6.45 π.μ.».

Η αιτία θανάτου ήταν η υποθερμία και οι αρχές παρέπεμψαν την υπόθεση στην Εισαγγελική Υπηρεσία (CPS) για να εξετάσει τις κατηγορίες περί ανθρωποκτονίας βαρείας αμέλειας.

Το CPS δήλωσε ότι παρέπεμψαν τους αστυνομικούς που έδιωξαν τον Πέρι αλλά «διαπιστώσαμε ότι δεν υπήρχαν επαρκή αποδεικτικά στοιχεία για τη δίωξή τους για οποιαδήποτε αξιόποινη πράξη και δεν έκαναν περαιτέρω ενέργειες».

home2.jpg

Η υπόθεση ολοκληρώθηκε με εσωτερική πειθαρχική ακρόαση από τη μητροπολιτική αστυνομία του Λονδίνου, με αποτέλεσμα η αστυνομικός Kalsi να αποπεμφθεί από την υπηρεσία.

Ο Πέρι, όπως ήταν γνωστός στην Βρετανία, έμεινε άστεγος όταν απολύθηκε από την δουλειά του. Αρχικά έμενε στο αυτοκίνητό του αλλά στη συνέχεια το έχασε και αυτό. Έτσι έμεινε στον δρόμο άστεγος, παρέα με τον σκύλο του.

Οι φίλοι του Πέρι, συγκινημένοι από την περιπέτειά του, έκαναν έρανο και συγκέντρωσαν 6.000 στερλίνες για να μπορέσει να επιστρέψει στην Ελλάδα. Ωστόσο, εκείνος δεν πρόλαβε και τα χρήματά του ξοδεύτηκαν για την κηδεία του.

Ο Πέρι μετακόμισε στο Λονδίνο το 1989 και εργάστηκε ως ντελίβερι για 11 χρόνια πριν απολυθεί. Πριν από πέντε χρόνια έχασε και τη μοναδική του στέγη, το αυτοκίνητό του και έτσι αναγκάστηκε να ζει στους δρόμους.

home1.jpg

Ο Πέρι ήταν γνωστός στο δυτικό Λονδίνο και συνήθιζε να κοιμάται στο Terminal 5 του αεροδρομίου Heathrow. Ήταν τόσο οικείο το περιβάλλον ώστε το προσωπικό του σταθμού Cockfosters του πλήρωσε την κάρτα του Oyster ώστε να μπορεί να ταξιδεύει ως το «σπίτι» του στο αεροδρόμιο του Heathrow κάθε βράδυ.

Το προσωπικό του αεροδρομίου μάλιστα του έδινε φαγητό. Μερικοί από το πλήρωμα της British Airways, που είχαν πάρει τον Πέρι υπό την προστασία τους μάλιστα φρόντισαν να συλλέξουν χρήματα για μπορέσει ο Πέρι να ξαναδεί την οικογένειά του.

Τη νύχτα που πέθανε, πήγε στο αστυνομικό τμήμα του Uxbridge αφού έφυγε από το νοσοκομείο για να πάρει τον σκύλο του Django. Ωστόσο, οι υπεύθυνοι του είπαν ότι δεν θα μπορούσε να τον πάρει εκείνο το βράδυ, αλλά θα έπρεπε να περιμένει μέχρι το πρωί.
Πέντε ώρες αργότερα, βρέθηκε χωρίς τις αισθήσεις του. Ο άτυχος Πέρι είχε πεθάνει από υποθερμία.

Ο Lloyd Ellington, από την Εκκλησία του Θεού των Προφητειών στο Wembley, δήλωσε για τον Πέρι: «Την πρώτη φορά που γνώρισα τον Peri , χτύπησε την πόρτα της εκκλησίας και ζήτησε απλά να ξεκουράσει τα πόδια του. Ήταν πολύ περήφανος, είπε« δεν θέλω χρήματα, απλώς θέλω να ξεκουραστώ τα πόδια μου για λίγο. Δεν φορούσε παπούτσια λόγω της κατάστασής του».

Πριν πέθανε ο Περί, ο Λόιντ είχε έρθει σε επαφή με τους γιους του στην Ελλάδα για να δει αν θα τον συναντούσαν όταν θα έφτανε στο σπίτι του.

Ο Lloyd είπε: «Το χειρότερο είναι ότι απάντησαν ότι αυτό θα ήταν υπέροχο. Ένας από τους γιους του είπε ότι ζούσε μόνος του και ο Πέρι θα μπορούσε να ζήσει μαζί του.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ