Τραμπ προς μετανάστες: «Οι ΗΠΑ δεν είναι προετοιμασμένες - Πηγαίνετε σπίτι σας»
Έντονη αντίδραση του Αμερικανού προέδρου για το καραβάνι μεταναστών που έχει φτάσει στα σύνορα ΗΠΑ - Μεξικού
Την έντονη αντίδραση του Ντόναλντ Τραμπ προκάλεσε το καραβάνι μεταναστών που έχει φτάσει στα σύνορα ΗΠΑ - Μεξικού. Μέσω Twitter ο πρόεδρος των ΗΠΑ εξαπέλυσε επίθεση κατά των μεταναστών καλώντας τους να επιστρέψουν στα σπίτια τους, ενώ όπως τόνισε «οι ΗΠΑ είναι ανέτοιμες για αυτή την εισβολή και δεν θα τη στηρίξουν». Επικαλέστηκε, μάλιστα, δήλωση του δημάρχου της μεξικανικής πόλης Τιχουάνα, ο οποίος ανέφερε ότι η πόλη του είναι ανέτοιμη να χειριστεί τόσους πολλούς μετανάστες.
«Ο δήμαρχος της Τιχουάνα, στο Μεξικό, μόλις ανέφερε ότι ‘’η πόλη δεν είναι καλά προετοιμασμένη για να διαχειριστεί τόσους πολλούς μετανάστες, και για να διαχειριστούν τις εκκρεμότητες μπορεί να χρειαστούν 6 μήνες’’. Ομοίως, οι ΗΠΑ δεν είναι καλά προετοιμασμένες για αυτή την εισβολή και δεν θα την ανεχθούν. (Οι μετανάστες) προκαλούν το έγκλημα και μεγάλα προβλήματα στο Μεξικό. Πηγαίνετε σπίτι σας!», έγραψε στο Twitter ο Αμερικανός πρόεδρος.
Ελ Σαλβαδόρ: Ένα νέο καραβάνι μεταναστών αναχώρησε για τις ΗΠΑ
Σο μεταξύ περίπου 200 μετανάστες που ελπίζουν να φθάσουν, χωρίς βίζα, στις ΗΠΑ, παρά τον κίνδυνο να απελαθούν, σχημάτισαν ένα νέο καραβάνι στην κεντρική Αμερική, αυτή τη φορά στο Ελ Σαλβαδόρ, από όπου αναχώρησαν την Κυριακή.
Οι άνθρωποι αυτοί, που εξήγησαν ότι φεύγουν για να σωθούν από τους πολέμους των συμμοριών και την ενδημική φτώχεια, συγκεντρώθηκαν σε μια πλατεία στο δυτικό τμήμα της πρωτεύουσας, του Σαν Σαλβαδόρ, πριν επιβιβαστούν σε τρία λεωφορεία για να μεταβούν 66 χιλιόμετρα από εκεί, στην πόλη Σονσονάτε, διαπίστωσε δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου.
Κατόπιν πέρασαν στην επικράτεια της Γουατεμάλας, από την οποία θέλουν να διέλθουν προς βορρά.
Ανάμεσα στους μετανάστες ήταν πολλές οικογένειες, με παιδιά κουκουλωμένα με ζεστά ρούχα και με σακίδια πλάτης.
«Η αλήθεια είναι ότι δεν έχω επιλογή. Δεν θέλω να φύγω, αλλά τι να κάνω εδώ, μόνη με δύο παιδιά; Δεν έχω καμιά βοήθεια από κανέναν. Και οι συμμορίες μας απειλούν. Καλύτερα να φύγουμε», εξήγησε η Σεσίλια Μπονίγια, 36 ετών, που εγκατέλειψε το μικρό σπίτι όπου έμενε σε μια φτωχή συνοικία όπου η βία των συμμοριών αποτελεί γάγγραινα, μαζί με τους δύο της γιους, τον Στίβεν, 5 ετών, και τον Ντανιέλ, 13 ετών.
Τη 13η Οκτωβρίου, χιλιάδες πολίτες της Ονδούρας σχημάτισαν ένα καραβάνι και αναχώρησαν από την πόλη Σαν Πέδρο Σούλα με την ελπίδα ότι θα καταφέρουν να φθάσουν στις ΗΠΑ. Οι περισσότεροι βρίσκονται πλέον στην Τιχουάνα, μια μεξικανική πόλη στα σύνορα· οι πιθανότητες να τους επιτραπεί να εισέλθουν στην αμερικανική επικράτεια είναι ελάχιστες.
Εκατοντάδες άλλοι μετανάστες, κυρίως από το Σαλβαδόρ, πήραν τον ίδιο δρόμο.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τα καρφιά προς τον Τραμπ - Το κανάλι Channel 4 μεταδίδει κάθε χρόνο από το 1993 ένα χριστουγεννιάτικο «διάγγελμα»
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Οι διασώστες προσπάθησαν να επαναφέρουν τον άτυχο άνδρα
Για τα πολιτικά γεγονότα που σημάδεψαν το 2025
Ο πιλότος φαίνεται πως ενήργησε με ψυχραιμία για περίπου δύο λεπτά
Η παράδοση του χριστουγεννιάτικου μηνύματος του μονάρχη χρονολογείται από το 1932
Οι «κόκκινες γραμμές» της Μόσχας
Είναι κάποιες πόλεις του πλανήτη, όπου η καθημερινότητα γίνεται πιο ανθρώπινη
Αν το αεροπλάνο είχε συνεχίσει να πετάει εκτός ελέγχου θα είχε συντριβεί στο κέντρο του χωριού
Το σημείωμα για τα λύτρα, ο εντοπισμός του πτώματος και οι ύποπτοι
Όσα σημάδεψαν τη χρονιά σε πολιτική, πολέμους, οικονομία, τεχνητή νοημοσύνη και κλιματική κρίση
Επανεξετάστηκε για τα ναρκωτικά - Οι εξετάσεις ούρων, αίματος και νυχιών φέρονται να ήταν αρνητικές
Το βίντεο έχει διάρκεια 8 λεπτών
Τοπικά ΜΜΕ αναφέρουν πως όλα δείχνουν ότι πρόκειται για βομβιστική επίθεση
Εδάφη στο Ντόνετσκ θέλει η Μόσχα
Το υλικό θα δοθεί στη δημοσιότητα τις επόμενες εβδομάδες
Ξεκάθαρο μήνυμα προς τις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν
Κινδυνεύουν τα θαλασσοπούλια της περιοχής
Εντείνονται οι διπλωματικές προσπάθειες για τον τερματισμό της σύγκρουσης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.