- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Δίωξη κατά του Τζούλιαν Ασάνζ των WikiLeaks ετοιμάζουν οι ΗΠΑ
Στόχος η προσαγωγή του Αυστραλού ενώπιον της αμερικανικής δικαιοσύνης
Οι αρχές των ΗΠΑ ετοιμάζονται να ασκήσουν ποινική δίωξη σε βάρος του ιδρυτή του ιστότοπου WikiLeaks, του Τζούλιαν Ασάνζ, και έχουν την ολοένα ισχυρότερη πεποίθηση ότι θα επιτύχουν την έκδοσή του για να δικαστεί, έγραψε η εφημερίδα The Wall Street Journal.
Το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης ετοιμάζεται να απαγγείλει κατηγορίες σε βάρος του Ασάνζ και αισιοδοξεί ότι θα μπορέσει να τον προσαγάγει ενώπιον δικαστηρίου των ΗΠΑ, δήλωσαν πηγές ενήμερες για τις προθέσεις του στην Wall Street Journal.
Ο Ασάνζ ζει στην πρεσβεία του Εκουαδόρ στο Λονδίνο αφότου ζήτησε και έλαβε πολιτικό άσυλο από τη λατινοαμερικάνικη χώρα το 2012.
Ο Ασάνζ είχε συλληφθεί και ανακριθεί από την αστυνομία του Ηνωμένου Βασιλείου για μια υπόθεση σεξουαλικής επίθεσης στη Σουηδία και κατόπιν αφέθηκε ελεύθερος υπό όρους, τους οποίους όμως παραβίασε όταν κατέφυγε στην πρεσβεία του Ισημερινού. Η υπόθεση μπήκε στο αρχείο της σουηδικής δικαιοσύνης το 2017, αλλά το ένταλμα σύλληψης του Ασάνζ που έχουν εκδώσει οι αρχές του Ηνωμένου Βασιλείου, εξαιτίας της παραβίασης των όρων της προσωρινής απελευθέρωσής του, παραμένει σε ισχύ.
Τον Οκτώβριο, ο Κάρλος Ποβέδα, ένας από τους δικηγόρους του Ασάνζ, δήλωσε στο ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Sputnik ότι ο ιδρυτής του WikiLeaks είναι διατεθειμένος να παραδοθεί στις βρετανικές αρχές, αν λάβει γραπτή διαβεβαίωση ότι δεν θα εκδοθεί στις ΗΠΑ ή σε κάποια άλλη χώρα που θα μπορούσε κατόπιν να προχωρήσει στην έκδοσή του εκεί.
Ο Τζούλιαν Ασάνζ θεωρεί πως η σημερινή κυβέρνηση του Εκουαδόρ σχεδιάζει να τον παραδώσει στις αρχές των ΗΠΑ και ψάχνει δικαιολογία για να τερματίσει το άσυλο που του είχε χορηγηθεί, έπειτα από μια σειρά διαρροών για τις συνθήκες της διαμονής του στην διπλωματική αποστολή στα ΜΜΕ και μια σειρά όρων που του επιβλήθηκαν από το Κίτο.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο Μερτς φαίνεται αποφασισμένος να ξανακερδίσει την εύνοια του Τραμπ
Το περιστατικό σημειώθηκε στις αρχές Απριλίου
Οι απαντήσεις που δίνει το υλικό στα ερωτήματα για τους πυροβολισμούς
Τα νέα σχέδια για μια σειρά νέων στρατιωτικών πληγμάτων εναντίον του Ιράν
Η αντίδρασή του όταν ο δικαστής ανακοίνωσε την καταδίκη του
Δεν είναι απλά ένας μεγιστάνας ανάμεσα σε άλλους. Είναι ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Η απόφαση δεν είναι τυχαία σε μια χώρα με σοβαρό δημογραφικό πρόβλημα
Στο επίκεντρο οι πόλεμοι σε Ουκρανία και Γάζα
Πώς αξιοποίησε ένα ιδιαίτερο νομικό «παράθυρο»
Η πόρτα φέρεται να άνοιξε μερικώς, χωρίς ωστόσο να ενεργοποιηθεί η τσουλήθρα έκτακτης ανάγκης
Στο στόχαστρο διαδηλωτών ο πρωθυπουργός - Καταγγελίες για ελλιπή προστασία της εβραϊκής κοινότητας
Ο Ούλι Πατσούκου κερδίζει δημοσιότητα στα social media, ενώ διατηρεί ενεργό ρόλο στην πολιτική σκηνή
Ο κατηγορούμενος αντιμετωπίζει ποινή έως και 18 χρόνια κάθειρξης
Ποια είναι η απομακρυσμένη χώρα που βγαίνει κερδισμένη από το ράλι πετρελαίου
H ομώνυμη σειρά προβλήθηκε για 130 επεισόδια έως το 1985
Στις 22 Απριλίου, εκατομμύρια πολίτες ενημερώθηκαν μέσω email για την κυβερνοεπίθεση
Αιχμές για Μακρόν, με προειδοποίηση ότι στρατιωτικές πρωτοβουλίες αυξάνουν την ένταση
Οι επιπτώσεις στον πληθωρισμό από τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή δεν έχουν ακόμη αποτυπωθεί
Ο πρόεδρος στηρίζει αμερικανική πρωτοβουλία για ασφάλεια ναυσιπλοΐας στην περιοχή
Το λάθος που προκάλεσε το τροχαίο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.