Με ουγγρικό διπλωματικό αυτοκίνητο φέρεται ότι μπήκε στο Μαυροβούνιο ο Γκρουέφσκι
Σύμφωνα με το Balkan Insight, ο πρώην πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ πέρασε τα σύνορα Αλβανίας - Μαυροβουνίου στις 11 Οκτωβρίου.
Με ουγγρική βοήθεια φαίνεται πως έφτασε στην Βουδαπέστη ο καταζητούμενος πρώην πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Νίκολα Γκρουέφσκι, ο οποίος έχει ζητήσει άσυλο στην Ουγγαρία, σύμφωνα με ανακοίνωση της αλβανικής Αστυνομίας.
Ο κ. Γκρουέφσκι, που αναζητείται στην πατρίδα του ώστε να εκτίσει διετή ποινή φυλάκισης για υπόθεση διαφθοράς, φέρεται να πέρασε τα σύνορα μεταξύ Αλβανίας και Μαυροβουνίου την Κυριακή 11 Νοεμβρίου, στις 19:11 το απόγευμα.
Φέρεται να επέβαινε σε διπλωματικό αυτοκίνητο που υπάγεται στην ουγγρική πρεσβεία στα Τίρανα και χρησιμοποίησε την ταυτότητά του για να περάσει στο έδαφος του Μαυροβουνίου,
Τις προηγούμενες ημέρες είχε γίνει γνωστό πως ο κ. Γκρουέφσκι είχε αρχικά ζητήσει άσυλο επισκεπτόμενος διπλωματική αποστολή της Ουγγαρίας σε άγνωστη χώρα, και στη συνέχεια μετέβη στην Βουδαπέστη. Η φερόμενη χρήση διπλωματικού οχήματος υποδεικνύει πως ο πρώην πρωθυπουργός έλαβε βοήθεια από την κυβέρνηση του Βίκτορ Όρμπαν.
Η χρήση ταυτότητας εξηγεί επίσης πώς ο κ. Γκρουέφσκι κατάφερε να κινηθεί εκτός της ΠΓΔΜ με δεδομένο ότι του είχαν αφαιρέσει το διαβατήριό του.
Τα Σκόπια έκαναν γνωστό σήμερα το μεσημέρι πως θα καταθέσουν αίτηση έκδοσης του κ. Γκρουέφσκι, που συνοδεύεται από περίπου 400 σελίδες υποστηρικτικών εγγράφων.
Η καταδίκη Γκρουέφσκι συνδέεται με την αγορά θωρακισμένου αυτοκινήτου πολυτελείας, με κρατικούς πόρους, αξίας σχεδόν 600.000 ευρώ, το 2012. Αντιμετωπίζει κατηγορίες για τέσσερις ακόμα υποθέσεις διαφθοράς και κατάχρησης εξουσίας.
Ο υπουργός Εξωτερικών των Σκοπίων Νίκολα Ντίμιτροφ είχε το πρωί τηλεφωνική επικοινωνία με τον ούγγρο ομόλογό του Πέτερ Σιγιάρτο, κατά την οποία του υπογράμμισε πως ο κ. Γκρουέφκι είναι καταδικασμένος και βαρύνεται κι από άλλες σοβαρές κατηγορίες.
Θέση για το θέμα πήραν και οι Ηνωμένες Πολιτείες, με εκπρόσωπο του Στείτ Ντιπάρτμεντ να δηλώνει στον ιστότοπο Politico πως ο πρώην πρωθυπουργός θα πρέπει να εκτίσει την ποινή του στην πατρίδα του.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο αριθμός των νεκρών έχει ξεπεράσει τους 2.500
Aγρότες στους δρόμους με αφορμή τη συμφωνία Mercosur, μερικές υπερβολές και μερικοί παραλογισμοί
Υπήρξε ο τρίτος πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας
Ακόμα 55 έχουν τραυματιστεί
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Η επιστολή κοινοποιήθηκε και στον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες
Σπάει το πολυήμερο διαδικτυακό μπλακάουτ στο Ιράν η SpaceX του Έλον Μασκ.
Η δημόσια αυτή σύγκρουση αποτελεί το τελευταίο επεισόδιο σε μια σειρά διαδικτυακών αντιπαραθέσεων ανάμεσα στους δύο γονείς
Άγνωστος ο πραγματικός αριθμός των νεκρών
Έστειλε μήνυμα στήριξης στους διαδηλωτές
Τότε οι έμποροι των παζαριών χρηματοδότησαν απεργίες και κινητοποιήσεις, διακόπτοντας τη ροή χρήματος προς το καθεστώς του Σάχη
Την ανακάλυψε ταχυδρόμος που πήγαινε γράμματα
Και έτσι δημιουργήθηκε ένα μεγάλο χρέος άθελα του
Τα στοιχεία είναι αποκαλυπτικά
Εκτός από τους νεκρούς, 116 άνθρωποι τραυματίστηκαν, αρκετοί εκ των οποίων σοβαρά
Περιορισμένες επιλογές για στρατιωτική δράση
Eν μέσω πολέμου και αναδιάρθρωσης κρίσιμων υπουργείων
Υπό το σκεπτικό ότι πρόκειται για «κομματικό παιχνίδι»
Ξεκάθαρη απάντηση Νίλσεν στον Τραμπ πριν τις συνομιλίες ΗΠΑ–Δανίας–Γροιλανδίας στον Λευκό Οίκο
Δασμοί 25% σε όποια χώρα συναλλάσσεται με την Τεχεράνη
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.