Κοσμος

Αμερικανικές κυρώσεις σε 17 άτομα για την δολοφονία Κασόγκι

Μεταξύ τους και ο Σαουδάραβας πρόξενος στην Κωνσταντινούπολη

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν κυρώσεις σε 17 άτομα για τον υποτιθέμενο ρόλο τους στη δολοφονία του Σαουδάραβα δημοσιογράφου, Τζαμάλ Κασόγκι.

Τα άτομα που έχουν επιβληθεί κυρώσεις περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων και τον γενικό προξενό Mohammed Alotaibi, της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη και τον Maher Mutreb, ανώτερου αξιωματούχου της Σαουδικής Αραβίας, ο οποίος θεωρείται ότι έχει συντονίσει τη δολοφονία.

«Αυτά τα άτομα που στόχευσαν και δολοφόνησαν βίαια έναν δημοσιογράφο που κατοικούσε και εργάστηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες πρέπει να αντιμετωπίσουν συνέπειες για τις ενέργειές τους», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Στίβεν Μνούχιν.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες εξακολουθούν να εργάζονται με επιμέλεια για να εξακριβώνουν όλα τα γεγονότα και οι όλοι όσοι θεωρούνται υπέυθυνοι θα λογοδοτήσουν για να επιτύχουμε δικαιοσύνη για την αρραβωνιαστικιά, τα παιδιά και την οικογένεια του Κσόγκι» πρόσθεσε.

Νωρίτερα την Πέμπτη, οι εισαγγελείς της Σαουδικής Αραβίας δήλωσαν ότι θα επιδιώξουν τη θανατική ποινή για πέντε άτομα που δήθεν εμπλέκονται στη δολοφονία.