Κοσμος

Αγιάκο: Η πριγκίπισσα που απαρνήθηκε τα παλάτια για την αγάπη (video)

Η 28χρονη παντρεύτηκε τον θνητό της έρωτα Κέι Μορίγια και η τελετή ήταν υπέροχη

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
20255201.jpg
© EPA/JIJI PRESS JAPAN

Η πριγκίπισσα Αγιάκο της Ιαπωνίας παντρεύτηκε τον επιχειρηματία Κέι Μορίγια σε μια σεμνή και όμορφη τελετή στο ιερό Meiji στο Τόκυο.

Η πριγκίπισσα Αγιάκο τιμώντας τους αυστηρούς κανόνες του Αυτοκρατορικού Οίκου της χώρας του Ανατέλλοντος Ηλίου πρώτα αποκήρυξε τον τίτλο της και τη βασιλική της ιδιότητα και στη συνέχεια ενώθηκε με τα δεσμά του γάμου με τον 32χρονο θνητό υπάλληλο της ναυτιλιακής εταιρείας Nippon Yusen.

Japan’s Princess Ayako surrenders her royal title - BBC News

Η 28χρονη πριγκίπισσα είναι η τρίτη κόρη του ξαδέλφου του αυτοκράτορα Ακιχίτο. Η πρώην πριγκίπισσα φορούσε ένα κιμονό με πολλές στρώσεις σε απαλό κίτρινο με κεντημένα ροζ λουλούδια και πράσινα φύλλα και μωβ φαρδύ παντελόνι.

Στη συνέχεια φόρεσε ένα κόκκινο κιμονό και είχε τα μαλλιά της πιασμένα σε ένα χτένισμα από την περίοδο των Χεϊάν, χαρακτηριστικό της αυτοκρατορικής αριστοκρατίας, ενώ ο γαμπρός φορούσε ένα μαύρο σμόκιν με γκρι παντελόνι για την τελετή στο ιερό αφιερωμένο στο πνεύμα του παππού του αυτοκράτορα, Μεϊτζι.

Japan's Princess Surrenders Royal Title To Follow Her Heart Into Marriage With Non-Royal Guy | TIME


«Είμαι γεμάτη χαρά που παντρεύομαι και έρχονται τόσοι πολλοί άνθρωποι στο ιερό Meiji να μας συγχαρούν», δήλωσε η Αγιάκο σε συνέντευξη Τύπου μετά την κλειστή παραδοσιακή γαμήλια τελετή Shinto με ανταλλαγή δώρων και όρκων.
 

Τα μέλη της ιαπωνικής αυτοκρατορικής οικογένειας έχουν την ελευθερία εδώ και τρεις γενιές να παντρεύονται όποιον επιλέξουν. «Θα αφήσω την αυτοκρατορική οικογένεια σήμερα, αλλά θα συνεχίσω πάντα να τους υποστηρίζω» είπε η πριγκίπισσα.

Ο Αυτοκράτορας της Ιαπωνίας, Ακιχίτο ήταν ο πρώτος εστεμμένος πρίγκιπας που παντρεύτηκε κοινή θνητή, τη Μιτσίκο Σόντα το 1959. Η σύζυγός του έγινε η πρώτη αυτοκράτειρα της Ιαπωνίας η οποία δεν προέρχεται από κάποιο βασιλικό οίκο, αλλά από την αστική τάξη της χώρας. Είχαν συναντηθεί σε ένα γήπεδο τένις.

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ