Κοσμος

Λεονόρ: Η πριγκίπισσα της Ισπανίας είναι έτοιμη για βασίλισσα

Η 13χρονη έδωσε την πρώτη δημόσια ομιλία της δίπλα στο μπαμπά-βασιλιά Φελίπε

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Η πριγκίπισσα της Ισπανίας Λεονόρ και διάδοχος του θρόνου έγινε την Τετάρτη 13 ετών. Η πρωτότοκη κόρη του βασιλιά Φελίπε έβγαλε την πρώτη της δημόσια ομιλία στα «γενέθλια» του πιο σημαντικού θεσμού της χώρας της: στην επέτειο των 40 χρόνων του Συντάγματος της Ισπανίας και της μετάβασης στη Δημοκρατία.

Η πριγκίπισσα Λεονόρ μίλησε με άνεση σε ένα κατάμεστο ακροατήριο στο ινστιτούτο Θερβάντες και χειροκροτήθηκε από τον υπερήφανο πατέρα της, την βασίλισσα Λετίσια και την μικρότερη αδελφή της, πριγκίπισσα Σοφία. 

 

 


Η μέλλουσα βασίλισσα της Ισπανίας ανέβηκε στο βάθρο μαζί με τον 50χρονο βασιλιά και μίλησε μετά από εκείνον σε εκδήλωση για την επέτειο των 40 χρόνων από το Σύνταγμα και την μετάβαση της χώρας στη δημοκρατία έπειτα από μια σειρά γεγονότων που ακολούθησαν μετά τον θάνατο του δικτάτορα Φράνκο το 1975.
 

 

 

Η μόνη βοήθεια που χρειάστηκε η Λεονόρ ήταν για να φτάσει το μικρόφωνο.  Η φωνή της ήταν σταθερή και έδειχνε να έχει αρκετή άνεση καθώς διάβασε το πρώτο από τα 169 άρθρα της Magna Carta της Ισπανίας. Ο βασιλιάς Φελίπε, που στεκόταν στο πλευρό της κόρης του κατά την διάρκεια της ομιλίας της, ήταν και εκείνος 13 ετών όταν εκφώνησε την πρώτη δημόσια ομιλία του το 1981.

Όταν τελείωσε η ομιλία της πριγκίπισσας Λεονόρ ο βασιλιάς την αγκάλιασε τρυφερά ενώ αργότερα η βασιλική οικογένεια πόζαρε για μια φωτογραφία έξω από το Ινστιτούτο Θερβάντες.

Η 46χρονη βασίλισσα Λετίσια έκανε ακόμα μια κομψή εμφάνιση με γκρι ταγέρ του αγαπημένου της Ισπανού σχεδιαστή Φελίπε Βαρέλα. Η πριγκίπισσα Λεονόρ εμφανίστηκε με γαλάζιο φόρεμα ενώ η πριγκίπισσα Σοφία επέλεξε ένα ροζ φόρεμα το οποίο συνδύασε με κόκκινο παλτό.