- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Η αρραβωνιαστικιά του Τζαμάλ Κασόγκι σνόμπαρε τον «ανειλικρινή» Ντόναλντ Τραμπ (video)
Απέρριψε την πρόσκληση του Αμερικανού προέδρου στον Λευκό Οίκο
Η αρραβωνιαστικιά του δολοφονηθέντος σαουδάραβα δημοσιογράφου, Τζαμάλ Κασόγκι, απέρριψε την πρόσκληση που της απηύθυνε ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών για μια επίσκεψή της στον Λευκό Οίκο. Η Χατιτζέ Τζενγκίζ κατηγόρησε τον Ντόναλντ Τραμπ για «ανειλικρίνεια» στο θέμα της έρευνας γύρω από τον θάνατο του αρραβωνιαστικού της στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη.
Η αρραβωνιαστικιά του Κασόγκι δήλωσε στην τουρκική τηλεόραση ότι στόχος της πρόσκλησης Τραμπ είναι να επηρεαστεί η αμερικανική κοινή γνώμη για τις καλές προθέσεις του Αμερικανού προέδρου.
Έχουν περάσει τρεις εβδομάδες από την άγρια δολοφονία του δημοσιογράφου, δεινού επικριτή της κυβερνώσας ελίτ του βασιλείου της Σαουδικής Αραβίας. Το Ριάντ εξακολουθεί να αρνείται κάθε εμπλοκή του στη δολοφονία Κασόγκι επιρρίπτοντας ευθύνες σε «πράκτορες παρίες».
Ο σαουδάραβας δημοσιογράφος ανησυχούσε, όπως είπε η Τσενγκίζ, για την επίσκεψή του στο προξενείο, αλλά της είπε ότι δεν πίστευε πως θα τολμούσαν να τον ανακρίνουν ή να τον συλλάβουν σε ξένη χώρα. «Νόμιζε ότι η Τουρκία είναι ασφαλής χώρα κι όταν τον κρατούσαν ή τον ανέκριναν το θέμα θα λυνόταν αμέσως».
Με δάκρυα στα μάτια περιέγραψε με λεπτομέρεια την αγωνία της, ενώ περίμενε τον Σαουδάραβα δημοσιογράφο έξω από το προξενείο. Όπως είπε, την πρώτη φορά που ο Κασόγκι πήγε στο προξενείο ήταν ανήσυχος αλλά επειδή του είχαν φερθεί πολύ ευγενικά και εξυπηρετικά βγήκε χαρούμενος και γι’ αυτό δεν ανησύχησε διόλου τη δεύτερη φορά.
Ο Ντόναλντ Τραμπ έχει δηλώσει ότι δεν έχει μείνει ικανοποιημένος από την εξήγηση της σαουδαραβικής ηγεσίας για τον θάνατο του δημοσιογράφου, αλλά την ίδια ώρα αποκλείει το ενδεχόμενο επιβολής κυρώσεων υπογραμμίζοντας τη σημασία των καλών διπλωματικών σχέσεων μεταξύ ΗΠΑ και Σαουδικής Αραβίας.
Ο Αμερικανός πρόεδρος θεωρεί πολύ πιθανό το ενδεχόμενο ο διάδοχος πρίγκιπας της Σαουδικής Αραβίας, Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν, να μην είχε γνώση για το σχέδιο δολοφονίας του Κασόγκι.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σύμφωνα με Αμερικανούς αξιωματούχους
Απρόσμενη αποσύνδεση της μονάδας Antonio Guiteras προκάλεσε εκτεταμένη διακοπή ρεύματος σε Αβάνα και επαρχίες
Ο Ρώσος πρόεδρος υποστήριξε ότι θα ήταν πιο ωφέλιμο να επικεντρωθεί στις αναδυόμενες νέες αγορές
Ο Λευκός Οίκος εξετάζει ασφάλεια στα στενά του Χορμούζ και τη διαδοχή Χαμενεΐ
Είχε προηγηθεί η απειλή Τραμπ για διακοπή των εμπορικών σχέσεων με τη Μαδρίτη
Το βρετανικό υπουργείο Άμυνας δεν διευκρίνισε από πού προέρχεται η επίθεση
Διάγγελμα για την κρίση στην περιοχή, με μέτρα ασφάλειας, σύστημα τηλεειδοποίησης και επαφές με ΕΕ
Τέσσερα αδέλφια τον κατηγορούν για κακοποίηση τη δεκαετία του ’90
Ολική διακοπή ρεύματος σε όλες τις επαρχίες του Ιράκ - Έρευνα για τα αίτια
Η υπόθεση αφορά τη φωτογραφία του 1972, με τίτλο «The Terror of War»
Ίσραελ Κατς: «Λόγω των εξελίξεων έπρεπε να τα επισπεύσουμε όλα για τον Φεβρουάριο»
Ιστορική αναχαίτιση ανακοίνωσε το Ισραήλ, με την πρώτη κατάρριψη επανδρωμένου αεροσκάφους από F-35
«Οι επιχειρήσεις αυτές θα πρέπει να έχουν αμυντικό χαρακτήρα», τόνισε ο πρωθυπουργός Μοντενέγκρο
Προτεραιότητα για το Βερολίνο αποτελούν οι πολίτες και οι στρατιώτες στην περιοχή
Διαψεύδει η Τεχεράνη: «Απόλυτα ψευδές το δημοσίευμα»
«Είναι σχεδόν αδύνατον να ετοιμαστεί νωρίτερα», δήλωσαν αξιωματούχοι
Τζιτζικώστας: Αύξηση ασφαλίστρων και 1.800 ακυρώσεις πτήσεων ημερησίως λόγω της κρίσης
Πρεμιέρα την 1η Απριλίου στις πλατφόρμες Disney+ και Hulu
Τι δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφαν Κορνέλιους
Αντιδράσεις από την αντιπολίτευση – Απογοητευμένος δηλώνει ο Τραμπ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.