Κοσμος

«Σαν να έζησα πέντε μήνες στον Άρη»

Δηλώσεις Κουίρικο έπειτα από 5 μήνες ομηρίας

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

«Είναι σαν να έζησα πέντε μήνες στον Άρη, είμαι κουρασμένος, αλλά νιώθω καλά» δήλωσε ο ιταλός δημοσιογράφος Ντομένικο Κουίρικο μόλις προσγειώθηκε, μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα ώρα Ιταλίας, στο αεροδρόμιο του Τσαμπίνο στη Ρώμη, μετά από πέντε μήνες ομηρίας στη Συρία.

Ο 62χρονος ιταλός δημοσιογράφος, απεσταλμένος της εφημερίδας του Τορίνο «Λα Στάμπα», κρατήθηκε όμηρος στη Συρία επί πέντε μήνες, άγνωστο ωστόσο παραμένει ακόμη αν είχε απαχθεί από κοινούς εγκληματίες ή από αντάρτες.

Την είδηση για την απελευθέρωσή του ανακοίνωσε στους συγγενείς του δημοσιογράφου ο ίδιος ο ιταλός πρωθυπουργός Ενρίκο Λέτα. Εκτός από τον ιταλό πρωθυπουργό, την ικανοποίησή τους για την απελευθέρωση του δημοσιογράφου εξέφρασαν ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Τζόρτζιο Ναπολιτάνο, η υπουργός εξωτερικών Έμμα Μπονίνο και ο διευθυντής της εφημερίδας του Τορίνο, Μάριο Καλαμπρέζι.

Ο Ντομένικο Κουίρικο πρόκειται να καταθέσει αύριο το πρωί στην ιταλική δικαιοσύνη σχετικά με το τι ακριβώς συνέβη κατά τη διάρκεια της ομηρίας του.

Γ.Σ.