- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Εγκρίθηκε κατ' αρχήν η υποψηφιότητα του Μπρετ Κάβανο - Οργή έξω από τη Γερουσία (video)
«Οι αθώοι πολίτες απαιτούν έρευνα» για ανάρμοστη σεξουαλική συμπεριφορά του δικαστή
Η Επιτροπή Δικαστικών Υποθέσεων της Γερουσίας ψήφισε υπέρ του διορισμού του συντηρητικού δικαστή Μπρετ Κάβανο στο Ανώτατο Δικαστήριο των Ηνωμένων Πολιτειών.
Ο διορισμός του Κάβανο, τον οποίο έχει προτείνει για τη θέση αυτή ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, εγκρίθηκε με ψήφους 11 υπέρ έναντι 10 κατά. Όλοι οι Ρεπουμπλικανοί γερουσιαστές τον υπερψήφισαν, ενώ οι Δημοκρατικοί τον καταψήφισαν.
Ωστόσο, ο Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής Τζεφ Φλέικ, πριν διεξαχθεί η ψηφοφορία, είπε ότι θα ψηφίσει υπέρ μόνο εφόσον αναβληθεί για μία εβδομάδα η συνεδρίαση της ολομέλειας για την επικύρωση του διορισμού, προκειμένου να ερευνήσει η ομοσπονδιακή αστυνομία (FBI), στο διάστημα αυτό, τις κατηγορίες σε βάρος του Κάβανο περί ανάρμοστης σεξουαλικής συμπεριφοράς.
Ο πρόεδρος της Επιτροπής Τσακ Γκράσλεϊ είπε ότι θα συνηγορήσει υπέρ της αναβολής της συνεδρίασης της ολομέλειας για μία εβδομάδα, όμως σχολίασε ότι δεν μπορεί να ελέγξει το πρόγραμμα των συνεδριάσεων της Γερουσίας.
Η υποψηφιότητά του, πάντως, είχε ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων στις ΗΠΑ, καθώς ο ίδιος κατηγορείται περί ανάρμοστης σεξουαλικής συμπεριφοράς. Έξω από τη Γερουσία πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε με αίτημα τη διενέργεια έρευνας για τα σεξουαλικά σκάνδαλα που βαρύνουν τον εκλεκτό του Τραμπ.
“Innocent Ppl Request Investigations!”
— ChuckModi (@ChuckModi1) September 28, 2018
Outside Hart Building Senate Offices Now #DelayTheVote pic.twitter.com/jltNn036QS
Τραμπ: «Φανταστική στιγμή»
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε απόψε ότι δεν έχει σκεφθεί «ούτε στο ελάχιστο» εναλλακτικές λύσεις για την περίπτωση που η Γερουσία δεν εγκρίνει τον διορισμό του υποψηφίου που έχει προτείνει ο ίδιος για το Ανώτατο Δικαστήριο, του συντηρητικού δικαστή Μπρετ Κάβανο.
Ο Αμερικανός πρόεδρος χαρακτήρισε τις ακροάσεις στην Επιτροπή Δικαστικών Υποθέσεων μια «φανταστική στιγμή» στην ιστορία της χώρας, σημειώνοντας ότι ο ίδιος δεν εμπλέκεται στις διαπραγματεύσεις μεταξύ των γερουσιαστών.
«Θα αφήσω τη Γερουσία να το χειριστεί. Εκείνοι θα λάβουν τις αποφάσεις», είπε στους δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο.
Οι Ρεπουμπλικανοί έχουν οριακή πλειοψηφία στη Γερουσία (51-49) και για αυτό είναι κρίσιμης σημασίας τι θα ψηφίσουν οι μέχρι και σήμερα αναποφάσιστες, μετριοπαθείς γερουσιάστριες Λάιζα Μουρκόφσκι και Σούζαν Κόλινς. Σχολιάζοντας αυτό το γεγονός, ο Τραμπ είπε ότι «η Μουρκόφσκι και η Κόλινς πρέπει να κάνουν αυτό που θεωρούν σωστό».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η χώρα ψηφίζει στον πρώτο γύρο εν μέσω του χειρότερου κύματος βίας από το 2016
Ο Αμερικανός πρόεδρος σκληραίνει τη στάση του για τα πυρηνικά και τα Στενά του Ορμούζ
Τέσσερις τραυματίες
Aφού παραδέχθηκε τρεις κατηγορίες που αφορούσαν άσεμνο υλικό με ανηλίκους
Ανθρωποκυνηγητό για τον δράστη
Το ζήτημα αποκτά ιδιαίτερη σημασία δεδομένου ότι ο πρόεδρος πλησιάζει τα 80 χρόνια
Aρκετοί επιστήμονες εκφράζουν επιφυλάξεις για τα αποτελέσματα
Οι δύο καλλιτέχνες επρόκειτο να εμφανιστούν στο φεστιβάλ «Pulse of Gaia»
Ο θερμικός θόλος που πλήττει την ήπειρο προκαλεί πρωτοφανή ζέστη για τον Μάιο
Ιταλός τραγουδιστής καλείται να καταθέσει ως βασικός μάρτυρας στην καταγγελία κατά του διάσημου σχεδιαστή
Επιτίθεται με οργή κατά του δικαστή και προαναγγέλλει τη μεταβίβαση του «αποτυχημένου ιδρύματος» στο Κογκρέσο
O εμβληματικός χώρος δεν επιτρέπεται να μετονομαστεί χωρίς σχετική απόφαση του Κογκρέσου
Τι αναφέρει δημοσίευμα των New York Times
Γεννήθηκε στην Τσάλκα της Γεωργίας και έζησε στην Ξάνθη πριν μετακομίσει στη Γερμανία
Τουλάχιστον 34 άνθρωποι διακομίστηκαν σε νοσοκομεία, ενώ τρεις από αυτούς βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση
Οι ΗΠΑ ενέταξαν δυο ισχυρές βραζιλιάνικες συμμορίες στον κατάλογο των ξένων τρομοκρατικών οργανώσεων
Κατηγορίες περί έλλειψης διαφάνειας εκ μέρους του Λευκού Οίκου
Η αντίδραση της Συμμαχίας και τα αποτρεπτικά μηνύματα
Ο Μαρκ Ρούτε καταδικάζει την επίθεση ρωσικού drone - Το Βουκουρέστι προειδοποιεί τη Μόσχα με συνέπειες
«Το Ιράν πρέπει να συμφωνήσει ότι δεν θα αποκτήσει ποτέ πυρηνικό όπλο», δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.