Κοσμος

Μπρετ Κάβανο: Εκατοντάδες συλλήψεις γυναικών έξω από το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ (εικόνες, video)

Στις συλληφθείσες το μοντέλο Έμιλι Ρατακόφκσι και η κωμικός Έιμι Σούμερ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
20140234.jpg
© EPA/ERIK S. LESSER

Εκατοντάδες άτομα που πραγματοποίησαν διαδήλωση διαμαρτυρίας κατά του διορισμού του «εκλεκτού» δικαστή του Αμερικανού προέδρου στο Ανώτατο Δικαστήριο των Ηνωμένων Πολιτειών συνελήφθησαν στην Ουάσινγκτον. Ωστόσο, ο Μπρετ Κάβανο βρίσκεται ένα βήμα πιο κοντά να κερδίσει την έγκριση της αμερικανικής γερουσίας και να οριστικοποιήσει τη θέση στο ανώτατο δικαστικό σώμα των ΗΠΑ παρά το γεγονός ότι εκκρεμεί σε βάρος του έρευνα για ανάρμοστη σεξουαλική συμπεριφορά.  

Anti-Kavanaugh protesters descend on Washington


Οι Ρεπουμπλικανοί γερουσιαστές δήλωσαν ότι η έρευνα της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ερευνών (FBI) απαλλάσσει τον Μπρετ Κάβανο από τις κατηγορίες για ανάρμοστη σεξουαλική συμπεριφορά. Ωστόσο, οι Δημοκρατικοί θεωρούν ότι η μόλις πέντε ημερών έρευνα για την υπόθεση είναι «ημιτελής», διότι περιορίστηκε από τις πιέσεις του Λευκού Οίκου.  Η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Σάρα Σάντερς δήλωσε ότι ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ στηρίζει «100%» τον δικαστή και θέλει η Γερουσία να προχωρήσει άμεσα στην ψηφοφορία για τον διορισμό του.

20140986.jpg
© EPA/ERIK S. LESSER

Η ψηφοφορία για τον διορισμό του Μπρετ Κάβανο θα διεξαχθεί σήμερα Παρασκευή στη Γερουσία. Σε περίπτωση που εγκριθεί η υποψηφιότητα του 53χρονου δικαστή οι συντηρητικοί θα έχουν την πλειοψηφία στο εννεαμελές ανώτατο δικαστικό σώμα των ΗΠΑ, το οποίο έχει τον τελικό λόγο για ζητήματα, όπως οι αμβλώσεις, η οπλοκατοχή και η εκλογική διαδικασία.

20140056.jpg
© EPA/ERIK S. LESSER
 


Χιλιάδες διαδηλωτές στην Ουάσινγκτον

Χιλιάδες άτομα, κυρίως γυναίκες, πραγματοποίησαν μαζική διαδήλωση έξω από το Ανώτατο Δικαστήριο με συνθήματα κατά του Αμερικανού δικαστή, όπως «ο Μπρετ Κάβανο πρέπει να φύγει».

20140235.jpg
© EPA/ERIK S. LESSER


Συνολικά η αστυνομία πραγματοποίησε 302 συλλήψεις, ενώ ανάμεσα στους συλληφθέντες φέρεται να είναι το διάσημο μοντέλο Έμιλι Ρατακόφκσι και η κωμικός, Έιμι Σούμερ.

Τρίποντο από την μια μπασκετα στην άλλη

Ομάδες πολιτών επιχείρησαν να εισχωρήσουν στο κτίριο της Γερουσίας, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν. Μάλιστα, μοίρασαν φυλλάδια, στα οποία καλούσαν τους πολίτες να «δράσουν έως ότου ο Κάβανο ηττηθεί».

20140959.jpg
© EPA/ERIK S. LESSER


Διαμαρτυρία πραγματοποιήθηκε και στη Νέα Υόρκη έξω από τον Πύργο του Τραμπ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ