- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
ΗΠΑ: Πρόσθετοι δασμοί αξίας 200 δισ. δολαρίων στην Κίνα
Η κυβέρνηση Τραμπ κλιμακώνει τον εμπορικό πόλεμο
Η κυβέρνηση του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ ανήγγειλε τη Δευτέρα ότι θα επιβάλλει επιπρόσθετους δασμούς, ύψους 10% μέχρι το τέλος της χρονιάς, που κατόπιν θα αυξηθούν στο 25%, σε εισαγόμενα προϊόντα από την Κίνα αξίας περίπου 200 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ενώ διεμήνυσε ότι θα επιβληθούν δασμοί σε ακόμη περισσότερα προϊόντα, αθροιστικής αξίας άλλων 267 δισεκ. δολαρίων, εάν το Πεκίνο ανταποδώσει.
Στην ανακοίνωση του Λευκού Οίκου με την οποία αναγγέλλονται οι δασμοί, διατυπώνεται η προειδοποίηση ότι εάν η Κίνα προχωρήσει στη λήψη μέτρων αντιποίνων εναντίον αμερικανών αγροτών ή εναντίον αμερικανικών βιομηχανιών, «θα προχωρήσουμε αμέσως στην τρίτη φάση, η οποία είναι οι δασμοί σε επιπρόσθετα εισαγόμενα προϊόντα αξίας κατά προσέγγιση 267 δισεκατομμυρίων δολαρίων».
Η επιβολή των δασμών στα προϊόντα αυτά θα τεθεί σε εφαρμογή την 24η Σεπτεμβρίου και το ύψος τους θα αυξηθεί στο 25% από 1ης Ιανουαρίου 2019, ώστε να δοθεί χρόνος σε αμερικανικές εταιρείες να προσαρμόσουν τις αλυσίδες εφοδιασμού τους στρέφοντάς τις σε άλλες χώρες, ανέφερε στέλεχος της κυβέρνησης του ρεπουμπλικάνου.
Κίνα: Έκτακτη συνεδρίαση συγκαλεί η κυβέρνηση
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Κίνας Λίου Χε θα συγκαλέσει έκτακτη συνεδρίαση αργότερα σήμερα το πρωί στο Πεκίνο κατά τη διάρκεια της οποίας θα συζητηθεί η κινεζική αντίδραση στην αναγγελία της κυβέρνησης των ΗΠΑ για την επιβολή επιπρόσθετων τελωνειακών δασμών σε προϊόντα συνολικής αξίας 200 δισεκατομμυρίων δολαρίων που εισάγει η χώρα αυτή από την Κίνα, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Bloomberg επικαλούμενο πηγή που ενημερώθηκε σχετικά.
Από τη νέα ομοβροντία των δασμών που ανακοίνωσε η κυβέρνηση του ρεπουμπλικάνου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ εξαιρέθηκαν — προς το παρόν — προϊόντα όπως τα «έξυπνα» ρολόγια χειρός και τα smartphones της Apple που κατασκευάζονται σε κινεζικά εργοστάσια, που όμως ενδέχεται να συμπεριληφθούν σε αυτή που ο Λευκός Οίκος αποκάλεσε την «τρίτη φάση» των δασμών.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πόλεμοι, κλιματικά σοκ και αναγκαστικοί εκτοπισμοί επηρεάζουν την εκπαίδευση παιδιών και εφήβων
Ποια είναι τα βασικά του σημεία
Κάνει λόγο για «πολιτικό θέατρο»
Οι αρχές ερευνούν τη μακάβρια συλλογή λειψάνων που βρέθηκε στο σπίτι και στον χώρο εργασίας του
«Ήμουν απλώς έξω για μια βόλτα με το αγαπημένο μου αυτοκίνητο», δικαιολογήθηκε
Μαρτυρίες ότι έστειλε φωτογραφίες σε συμμαθητές της μετά τους φόνους
Παρουσιαζόταν υπεύθυνος για τον λιμό της Βεγγάλης το 1943
Έπασχε από ανίατη ασθένεια
Ο άλλοτε παρουσιαστής του Fox News έχει έρθει σε ρήξη με τον Τραμπ
Τρία άτομα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες
«Τελευταία μου μέρα εδώ», ακούγεται να λέει εγκλωβισμένος επισκέπτης
To περιστατικό καταγράφηκε σε βίντεο
Ο γίγαντας της τεχνολογίας απομάκρυνε 21.000 εργαζόμενους
Η τελευταία πράξη στο οικογενειακό δράμα του Ρομπ Ράινερ, πριν τα Χριστούγεννα του 2025
Στο μικροσκόπιο βρέθηκαν επίσης δύο υπουργοί
Τι συνέβη λίγο πριν την κατάρριψη του μαχητικού τον περασμένο Απρίλιο
Το θερμό σύστημα υψηλών πιέσεων μένει σχεδόν ακίνητο πάνω από την ίδια περιοχή
Kαθώς η χώρα προωθεί παραδοσιακά άλλες λύσεις
Το δεύτερο σημείωμα των απαγωγέων αναφέρει πως η Νάνσι Γκάθρι πέθανε
Σαράντα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε λίγες ημέρες - Kόκκινος συναγερμός σε πολλές χώρες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.