Κοσμος

Μάνα και γιος ποδοπατήθηκαν από καμηλοπάρδαλη - Χαροπαλεύουν στο νοσοκομείο (εικόνες)

Σε καταφύγιο Άγριας Ζωής στη Νότια Αφρική

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
giraffe-attack23423.jpg
©EPA/WERRIBEE ZOO HANDOUT

Μάχη για να κρατηθούν στη ζωή δίνουν μια 35χρονη και ο 3χρονος γιος της έπειτα από επίθεση καμηλοπάρδαλης σε καταφύγιο Άγριας Ζωής της Νότιας Αφρικής.

Η Κέιτι Ουλίαμς και ο Φιν ποδοπατήθηκαν από το άγριο θηλαστικό σε απόσταση 150 μ. από το σπίτι τους κάτω από συνθήκες που δεν έχουν ακόμη αποσαφηνιστεί. Οι δυο τους σώθηκαν μετά την έγκαιρη επέμβαση του συζύγου, Σαμ Ουίλιαμς, ο οποίος επέστρεφε εκείνη την ώρα από τη δουλειά. Το περιστατικό εκτυλίχθηκε το απόγευμα της Δευτέρας.

giraffe23432.jpg

giraffe-attack.jpg

Σύμφωνα με βρετανικά δημοσιεύματα, η θηλυκή καμηλοπάρδαλη είχε μαζί της το -ηλικίας δύο μηνών- μικρό της. Εμπειρογνώμονες εκτιμούν ότι η επιθετική συμπεριφορά του ζώου ενδεχομένως να οφείλεται στο γεγονός ότι αισθάνθηκε απειλή από την παρουσία των δύο ατόμων.

giraffe23423432.jpg
©EPA/ROBIN VAN LONKHUIJSEN

Τόσο η Κέιτι όσο και ο Σαμ εργάζονται στο συγκεκριμένο καταφύγιο Άγριας Ζωής (Blyde Wildlife Estate), το οποίο βρίσκεται κοντά στην πόλη Hoedspruit (επαρχία Λιμπόπο).

Σοκαρισμένοι

«Έχουμε όλοι υποστεί σοκ με αυτό το θλιβερό συμβάν» ανέφερε εκπρόσωπος του καταφυγίου, προσθέτοντας ότι «προσευχόμαστε για την οικογένεια».

Οι δύο τραυματίες μεταφέρθηκαν με ελικόπτερα σε νοσοκομείο του Γιοχάνεσμπουργκ, όπου υποβλήθηκαν σε χειρουργικές επεμβάσεις. Η κατάσταση της υγείας τους θεωρείται σταθερή, ωστόσο παραμένει κρίσιμη.

Ο τραγικός θάνατος του κινηματογραφιστή

Τον περασμένο Μάιο μια καμηλοπάρδαλη χτύπησε στο κεφάλι και σκότωσε έναν 47χρονο Νοτιοαφρικανό κινηματογραφιστή, πατέρα δύο παιδιών, την ώρα που τη βιντεοσκοπούσε σε καταφύγιο Άγριων Ζώων στα περίχωρα του Γιοχάνεσμπουργκ.

Η καμηλοπάρδαλη μπορεί να φθάσει σε ύψος τα 6 μ. και το βάρος της να ξεπεράσει τον έναν τόνο. Τα αρσενικά γίνονται βίαια κατά την περίοδο του ζευγαρώματος, ενώ επιθετικές τάσεις εμφανίζουν τα θηλυκά κατά τους πρώτους μήνες μετά τη γέννα.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ