- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Είχε βρεθεί δοκός με την ελληνική λέξη «ΕΛΕΦΘΕΡΙΑ» στα συντρίμμια του Roswell;
Η αλήθεια για τα συνωμοσιολογικά δημοσιεύματα
Τουλάχιστον από το 2005 κυκλοφορεί στη χώρα μας ο ισχυρισμός ότι στα συντρίμμια του «UFO» στο Ρόσγουελ το 1947, είχε ανακαλυφθεί μεταλλική δοκός με την επιγραφή «ΕΛΕΦΘΕΡΙΑ».
ΣΥΝΩΜΟΣΙΟΛΟΓΙΑ – CLICKBAIT – ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΕΙΔΗΣΗΣ
Τα δημοσιεύματα που ακολουθούν, ξεκινούν από το 2010. Ενδεικτικά το είδαμε στο el.gr, pentapostagma.gr, newsbomb.gr, kontranews.gr, ufotruth-gr.blogspot.com, aetos-apokalypsis.com, molwn-lave.blogspot.com, enneaetifotos.blogspot.com και πολλά ακόμη.
Είναι αλήθεια;
Η πρώτη αναφορά στο ελληνικό διαδίκτυο για τη μεταλλική δοκό, ανάγεται τουλάχιστον στο 2005. Όμως η ιστορία πάει τουλάχιστον 10 χρόνια πίσω και συγκεκριμένα στο 1995, όταν είχε προβληθεί στις τηλεοράσεις όλου του πλανήτη, το «cult» πλέον φιλμάκι που υποτίθεται ότι έδειχνε τη νεκροψία ενός εξωγήινου επιβάτη του UFO που υποτίθεται πως συνετρίβη στο Ρόσγουελ το 1947.
Το φιλμ προβλήθηκε για πρώτη φορά στο ευρύ κοινό από το FOX στα πλαίσια της εκπομπής «Alien Autopsy: Fact or Fiction» στις 28 Αυγούστου 1995. Παρουσιαστής του προγράμματος, ο γνωστός (για τους φίλους του Star Trek TNG) ηθοποιός Jonathan Frakes. Ολόκληρη η εκπομπή στο παρακάτω βίντεο. Το σημείο με τα «ελληνικά σύμβολα» στο 04:57.
Μπορείτε επίσης να δείτε το «γνήσιο» βίντεο εδώ και το σημείο με τα ελληνικά γράμματα εδώ.
Τι είχε συμβεί τελικά;
Το φιλμ είχε δημιουργηθεί από τον Ray Santill, το Μάιο του 1995, ο οποίος το 2006 αναγκάστηκε να παραδεχτεί πως είναι πλαστό. Για τη δημιουργία του συνεργάστηκαν ο ειδικός οπτικών εφέ John Humphreys (κατασκεύασε το «πτώμα»), ο Gary Shoefield, αλλά και ο Spyros Melaris που είχε βασικό ρόλο στην σύλληψη της ιδέας. O Santill αφού αναγκάστηκε να παραδεχτεί πως το φιλμ είναι πλαστό και γυρίστηκε σε ένα διαμέρισμα στο Λονδίνο, ισχυρίστηκε πως επρόκειτο για μια αναπαράσταση παλαιότερου φιλμ που είχε δει το 1992 και έδειχνε την «αληθινή αυτοψία εξωγήινου,» δίχως φυσικά να γίνει πιστευτός.
Διαβάστε τη συνέχεια στα Ellinika Hoaxes.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η Μαδρίτη αρνείται κατηγορηματικά ισχυρισμούς του Λευκού Οίκου για συνεργασία με τον αμερικανικό στρατό
Υπάρχουν υποψίες ότι τις δολοφόνησε με σύριγγες που περιείχαν αέρα
Σύμφωνα με Αμερικανούς αξιωματούχους
Απρόσμενη αποσύνδεση της μονάδας Antonio Guiteras προκάλεσε εκτεταμένη διακοπή ρεύματος σε Αβάνα και επαρχίες
Ο Ρώσος πρόεδρος υποστήριξε ότι θα ήταν πιο ωφέλιμο να επικεντρωθεί στις αναδυόμενες νέες αγορές
Ο Λευκός Οίκος εξετάζει ασφάλεια στα στενά του Χορμούζ και τη διαδοχή Χαμενεΐ
Είχε προηγηθεί η απειλή Τραμπ για διακοπή των εμπορικών σχέσεων με τη Μαδρίτη
Το βρετανικό υπουργείο Άμυνας δεν διευκρίνισε από πού προέρχεται η επίθεση
Διάγγελμα για την κρίση στην περιοχή, με μέτρα ασφάλειας, σύστημα τηλεειδοποίησης και επαφές με ΕΕ
Τέσσερα αδέλφια τον κατηγορούν για κακοποίηση τη δεκαετία του ’90
Ολική διακοπή ρεύματος σε όλες τις επαρχίες του Ιράκ - Έρευνα για τα αίτια
Η υπόθεση αφορά τη φωτογραφία του 1972, με τίτλο «The Terror of War»
Ίσραελ Κατς: «Λόγω των εξελίξεων έπρεπε να τα επισπεύσουμε όλα για τον Φεβρουάριο»
Ιστορική αναχαίτιση ανακοίνωσε το Ισραήλ, με την πρώτη κατάρριψη επανδρωμένου αεροσκάφους από F-35
«Οι επιχειρήσεις αυτές θα πρέπει να έχουν αμυντικό χαρακτήρα», τόνισε ο πρωθυπουργός Μοντενέγκρο
Προτεραιότητα για το Βερολίνο αποτελούν οι πολίτες και οι στρατιώτες στην περιοχή
Διαψεύδει η Τεχεράνη: «Απόλυτα ψευδές το δημοσίευμα»
«Είναι σχεδόν αδύνατον να ετοιμαστεί νωρίτερα», δήλωσαν αξιωματούχοι
Τζιτζικώστας: Αύξηση ασφαλίστρων και 1.800 ακυρώσεις πτήσεων ημερησίως λόγω της κρίσης
Πρεμιέρα την 1η Απριλίου στις πλατφόρμες Disney+ και Hulu
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.