Κοσμος

Ινδονησία: Τα Ρίχτερ δεν πτοούν τον ιμάμη - Συνεχίζει απτόητος την προσευχή (video)

Απίστευτες εικόνες από τζαμί στο Μπαλί

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
indonesia-lombok-imam.jpg
Youtube

Τον γύρο των social media κάνουν οι εικόνες από τζαμί στο Μπαλί της Ινδονησίας, όπου ένας ιμάμης συνεχίζει απτόητος την προσευχή την ώρα ισχυρής σεισμικής δόνησης.

Παρά το γεγονός ότι οι περισσότεροι πιστοί πίσω του τράπηκαν σε φυγή, ο Αραφάτ παρέμεινε στη θέση του και ακουμπώντας το χέρι στον τοίχο, δεν σταμάτησε στιγμή να προσεύχεται. Η στάση του αυτή ώθησε ορισμένους από τους πιστούς που το 'χαν βάλει στα πόδια, να επιστρέψουν στη θέση τους.

A shocking video of 7.0 magnitude earthquake in Indonesia, Imam continues to lead prayers

Όπως τόνισε αργότερα σε δηλώσεις του, «η ζωή ήταν μόνο στο χέρι του Θεού να την πάρει, επομένως το τζαμί αποτελούσε το ιδανικό μέρος για καταφύγιο».

Φονικό χτύπημα του Εγκέλαδου

Το περιστατικό εκτυλίχθηκε το απόγευμα της Κυριακής. Ο ισχυρός σεισμός, μεγέθους 6,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, προκάλεσε σοβαρές υλικές ζημιές στο γειτονικό νησί Λομπόκ και έγινε ιδιαίτερα αισθητός στο Μπαλί. Νεότερος απολογισμός κάνει λόγο για 98 νεκρούς και τουλάχιστον 236 τραυματίες.

Η Ματαράμ, η μεγαλύτερη πόλη του νησιού Λομπόκ, χτυπήθηκε σκληρά από τον Εγκέλαδο, καθώς χιλιάδες κτίρια έχουν υποστεί καταστροφές. Εκτιμάται ότι τουλάχιστον 20.000 άνθρωποι έχουν μείνει άστεγοι. Τα σωστικά συνεργεία δίνουν μάχη με τον χρόνο για τον εντοπισμό επιζώντων στα ερείπια.

Indonesia: Officials continue desperate search for quake survivors

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ