Υπόθεση Μπεναλά: Παρατείνεται η κράτηση του πρώην συνεργάτη του Μακρόν
Εμφανίζεται σε βίντεο να χτυπάει έναν διαδηλωτή την Πρωτομαγιά
Παρατείνεται η κράτηση του Αλεξάντρ Μπεναλά, του πρώην -πλέον- συνεργάτη του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος εμφανίζεται σε βίντεο να χτυπάει έναν διαδηλωτή την Πρωτομαγιά, καθώς και του Βενσάν Κρας, του αστυνομικού, ο οποίος ήταν μαζί του στη διάρκεια των γεγονότων.
Την ανακοίνωση έκανε η εισαγγελία της γαλλικής πρωτεύουσας τονίζοντας ότι παρατείνεται από σήμερα το πρωί και ενδεχομένως για ένα 24ωρο.
Οι δύο άνδρες τέθηκαν υπό κράτηση χθες Παρασκευή, ενώ στη διάρκεια της χθεσινής ημέρας ανακοινώθηκε και η απόλυση του Μπεναλά.
Ο Μπεναλά, υπεύθυνος ασφαλείας του Γάλλου προέδρου, εμφανιζόταν σε βίντεο το οποίο ανέβασε στην ιστοσελίδα της η «Monde», να φοράει αστυνομικό κράνος και να χτυπάει έναν νεαρό άνδρα κατά τις διαδηλώσεις της 1ης Μαΐου, στο Παρίσι. Αρχικά, ο Μπεναλά τέθηκε σε διαθεσιμότητα αλλά στη συνέχεια απολύθηκε.
Ο Κρας, υπάλληλος του κόμματος του Μακρόν La République En Marche, βρισκόταν μαζί με τον Μπεναλά στα επεισόδια.
Σήμερα το πρωί έγινε έρευνα στο σπίτι του Μπεναλά.
Ο Μπεναλά είχε λάβει άδεια να συμμετάσχει με την αστυνομική δύναμη στη διατήρηση της τάξης την ημέρα εκείνη αλλά ως απλός παρατηρητής.
Υπό κράτηση έχουν τεθεί και τρεις αστυνομικοί, οι οποίοι είχαν αρχικά τεθεί σε διαθεσιμότητα για την "απόσπαση εικόνων από ένα σύστημα βιντεοεπιτήρησης" για την ασφάλεια και την "παραβίαση του επαγγελματικού απορρήτου".
Την ίδια ώρα, νωρίτερα σήμερα έγινε γνωστό ότι ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών Ζεράρ Κολόμπ θα καταθέσει το πρωί της Δευτέρας στην Νομική Επιτροπή της Εθνοσυνέλευσης, η οποία έχει αναλάβει τη διερεύνηση της υπόθεσης Μπεναλά.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η Κάγια Κάλλας προαναγγέλλει πρόσθετα μέτρα – Διπλωματικές πιέσεις και πολιτικές διαφωνίες
Οι πρώτες δηλώσεις του ΠτΔ της Κύπρου μετά την παραίτηση του διευθυντή του γραφείου του
Οι Ιρανοί επιχειρούν να οδηγήσουν μαζικά τη χώρα τους στην επόμενη μέρα
Νέα Μαχσά Αμινί βάζει φωτιά στη γυναικεία επανάσταση της χώρας
Διακοπή ρεύματος και δύο ελαττωματικά μαχαίρια στην εκδήλωση των ομογενών στην Κωνσταντινούπολη
«Στοχευμένη προσπάθεια να πληγεί ο πρόεδρος» λέει ο κ. Χαραλάμπους
«Αν δεν το κάνουμε εμείς αυτό, θα την καταλάβουν η Ρωσία ή η Κίνα»
Η θέαση των εξελίξεων χωρίς την ουσιαστική πρόταση αποτελεσματικών λύσεων
Πώς θα είναι οι ζωές μας τα επόμενα χρόνια;
Η ATHENS VOICE διαλέγει κάθε μέρα τις αναρτήσεις που συζητήθηκαν περισσότερο στα social media
Ζυγίζει τις επιλογές του ο Τραμπ
Οι επιλογές που εξετάζονται για να προστατευθεί η εδαφική ακεραιότητά της
H ανάλυση του Bloomberg
Η ανάρτηση που προκάλεσε αντιδράσεις
Η ανάρτηση του Ιρανού βιρτουόζου
Πάνω από 10.000 οι συλλήψεις - Ζυγίζει τις επιλογές του ο Τραμπ
«Όχι στην τρομοκρατική Ισλαμική Δημοκρατία», φώναζαν υποστηρικτές του Παχλεβί
Η Ευρωπαϊκή Ένωση απέναντι στις απειλές Τραμπ
Στο ναδίρ οι σχέσεις Ουάσιγκτον - Αβάνας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.