Κοσμος

Le Point: Τελικά ο Τσίπρας δεν είναι τσαρλατάνος, mea culpa (εικόνες)

«Κανείς δεν το πίστευε...»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
tsipras2342.jpg
© EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Τρία χρόνια πέρασαν από το εξώφυλλο του Le Point που χαρακτήρισε «τσαρλατάνο» τον Αλέξη Τσίπρα.

Με τον διεθνή Τύπο να εκφράζει τις επιφυλάξεις του για το κατά πόσο «καθαρή» είναι η έξοδος της Ελλάδας στις αγορές και το κατά πόσο έχει απομακρυνθεί ο κίνδυνος μιας νέας οικονομικής κρίσης στην Αθήνα, το γαλλικό περιοδικό ζητά «συγνώμη» από τον πρωθυπουργό για εκείνο το εξώφυλλο.

le-point-2.jpg

Πάμπλο Ιγκλέσιας, Μαρίν Λε Πεν και Ζαν Λικ Μελανσόν ήταν μαζί με τον Αλέξη Τσίπρα «οι Τσαρλατάνοι κόντρα στην Ευρώπη» που έθεταν σε κίνδυνο με τις πολιτικές του αποφάσεις τη συνοχή του ευρωπαϊκού οικοδομήματος.

Σε κείμενό του ο διευθυντής του Le Point, Etienne-Gernelle, απολογήθηκε για το εξώφυλλο του τεύχους που δημοσιεύτηκε στις 9 Ιουλίου 2015, επισημαίνοντας:

«Όσον αφορά τον Αλέξη Τσίπρα και μόνο για τον Αλέξη Τσίπρα. Πρέπει να ομολογήσουμε ότι η λέξη ήταν βαριά. Ένας πολιτικός που κάνει μπλόφες; Ναι. Πονηρός; Σίγουρα. Αλλά πρέπει να ομολογήσουμε ότι δεν πούλησε αέρα κοπανιστό. Αυτός ο απίθανος μπλοφατζής, μέσα σε 3 χρόνια, αναμόρφωσε την πατρίδα του». Ο τίτλος του άρθρου του στην ηλεκτρονική έκδοση του εβδομαδιαίου περιοδικού είναι «Mea Culpa κύριε Τσίπρα».

le-point2342.jpg

Το τεύχος που κυκλοφορεί αυτήν την εβδομάδα, είναι αφιερωμένο στην Ελλάδα. Ανάμεσα στα κείμενα υπάρχει και συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος μιλά για την επιστροφή της χώρας στην κανονικότητα μετά την 8ετή κρίση.

le-point-tsipras.jpg

«Ελλάδα, η Αναγέννηση» είναι ο πρωτοσέλιδος τίτλος, με τον υπότιτλο να αναφέρει: «Αλέξης Τσίπρας: Κανείς δεν το πίστευε».

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το ευάλωτο Λος Άντζελες: Η 5η πλουσιότερη πολιτεία με το φτωχό δημόσιο ταμείο
Το ευάλωτο Λος Άντζελες: Η 5η πλουσιότερη πολιτεία με το φτωχό δημόσιο ταμείο

Παρότι τα προβλήματα δεν λύνονται με το να τους ρίχνεις λεφτά, ένας πληθυσμός 40 εκατομμυρίων μαζί με ένα τόσο εκτεταμένο δίκτυο υποδομών σημαίνει τεράστιες δημόσιες ανάγκες και πολυδάπανους μηχανισμούς

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.