Κοσμος

Ζάεφ προς διαδηλωτές: Θα τηρηθεί σκληρή στάση στις διαδηλώσεις

«Δεν θα επιτρέψουμε τη χρήση βίας και βίαιης εισβολής, καθώς και τη διατάραξη της δημόσιας τάξης και ειρήνης»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
zaef.jpg
EUROKINISSI/ΓΡ.ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ

Μετά τα όσα διαδραματίστηκαν αργά το βράδυ της Δευτέρας στους δρόμους των Σκοπίων με τους διαδηλωτές  να επιχειρούν να εισβάλουν στο κοινοβούλιο της γειτονικής χώρας, η κυβέρνηση Ζάεφ έστειλε διά της ανακοίνωσης του υπουργείου Εσωτερικών τελεσίγραφο προς τους διαδηλωτές πως θα τηρηθεί σκληρή στάση.

Το υπουργείο Εσωτερικών της ΠΓΔΜ επισημαίνει ότι σέβεται «το δικαίωμα στην ειρηνική διαμαρτυρία, αλλά δεν θα επιτρέψει τη χρήση βίας και βίαιης εισβολής, καθώς και τη διατάραξη της δημόσιας τάξης και ειρήνης, απευθύνοντας έκκληση για έκφρασης της δημόσιας άποψης με δημοκρατική τρόπο».

Το υπουργείο Εσωτερικών επιβεβαίωσε ότι κατά τα σοβαρά επεισόδια το βράδυ της Κυριακής τραυματίστηκαν επτά αστυνομικοί και συνελήφθησαν 25 διαδηλωτές. 

«Στη χθεσινή δημόσια διαμαρτυρία στα Σκόπια, μέρος των διαδηλωτών χρησιμοποίησαν εκρηκτικές συσκευές και βίαια έσπρωξαν την περίφραξη, ενώ επιχείρησαν να εισέλθουν δια της βίας στο Κοινοβούλιο. Προκειμένου να αποφευχθεί η κλιμάκωση της κατάστασης και η βίαιη εισβολή στο Κοινοβούλιο, και ενεργώντας σύμφωνα με τις διαδικασίες, η αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων» διευκρινίζει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εσωτερικών.

Οι διαδηλώσεις οργανώθηκαν μέσω των κοινωνικών δικτύων, ως αντίδραση στη Συμφωνία των Πρεσπών. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ