Κοσμος

Τραμπ: Τι πραγματικά συνέβη με τη Μέρκελ στη σύνοδο των G7 (εικόνες)

Οι «άλλες» φωτογραφίες από το διάσημο ενσταντανέ

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Τη δική του οπτική για το τι πραγματικά συνέβη στην «επεισοδιακή» σύνοδο κορυφής των G7 στον Καναδά, παρουσίασε μέσω Twitter ο Ντόναλντ Τραμπ.

Με τη φωτογραφία όπου παρουσιάζεται η Μέρκελ να «κατσαδιάζει» τον Αμερικανό πρόεδρο, παρουσία των υπολοίπων ηγετών, να κάνει τον γύρο των social media, ο Τραμπ έδωσε στη δημοσιότητα δικές του φωτογραφίες από το συγκεκριμένο συμβάν, επισημαίνοντας:

«Έχω υπέροχη σχέση με την Άνγκελα Μέρκελ της Γερμανίας, αλλά τα Fake News MME δείχνουν μόνον τις κακές φωτογραφίες (που υποδηλώνουν οργή) της διαπραγμάτευσης μιας συμφωνίας -όπου εγώ ζητώ να γίνουν πράγματα που κανένας άλλος Αμερικανός πρόεδρος δεν θα ζητούσε».

Την προηγούμενη εβδομάδα η γερμανική κυβέρνηση είχε δώσει στη δημοσιότητα μια φωτογραφία που αποτύπωνε το κλίμα έντασης στη σύνοδο με αφορμή τους αμερικανικούς δασμούς σε ευρωπαϊκά και μη προϊόντα. Η Άνγκελα Μέρκελ σκέκεται όρθια και ακουμπά δυναμικά τα χέρια της στο τραπέζι, ο Εμανουέλ Μακρόν παρακολουθεί με ανασηκωμένα τα φρύδια, την ώρα που ο Ντόναλντ Τραμπ την κοιτά σχεδόν απαθής με σταυρωμένα τα χέρια στο στήθος (σ.σ. ξεκάθαρη θέση άμυνας).