- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
Μια απάνθρωπη selfie – Οργή για τον νεαρό που φωτογραφίζεται με φόντο μια σοβαρά τραυματισμένη γυναίκα
Η αστυνομία τον υποχρέωσε να σβήσει τη φωτογραφία από το κινητό του
Σοκ προκαλεί η φωτογραφία ενός νεαρού άνδρα να βγάζει σέλφι στην αποβάθρα σιδηροδρομικού σταθμού της πόλης Πιατσέντσα, στη βόρεια Ιταλία, για να απαθανατίσει μια γυναίκα που κείτεται σοβαρά τραυματισμένη στις ράγες και δέχεται τις πρώτες βοήθειες, όπως αναφέρει στην ιστοσελίδα του το BBC που δημοσιεύει και τη φωτογραφία του.
Ένας φωτογράφος απαθανάτισε τη σκηνή με τον νεαρό αυτόν άνδρα, ο οποίος φοράει βερμούδα και δεν διακρίνεται το πρόσωπό του.
Η αστυνομία τον υποχρέωσε να σβήσει τη φωτογραφία από το κινητό του.
Το περιστατικό συνέβη στο τέλος του περασμένου μήνα. Η γυναίκα που έπεσε στις ράγες, μια νεαρή Καναδή, είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο, όπου οι γιατροί χρειάστηκε να της ακρωτηριάσουν το πόδι.
Η φωτογραφία του νεαρού να βγάζει με το κινητό του σέλφι εμφανίστηκε σε πολλά πρωτοσέλιδα του ιταλικού Τύπου και προκάλεσε τα οργισμένα σχόλια των χρηστών των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.
Η Corriere della Sera έγραψε ότι ο άνδρας αυτός φαίνεται να σχηματίζει το σήμα της νίκης με το ένα του χέρι και με το άλλο να τραβάει τη φωτογραφία.
Σε άρθρο της η La Stampa κάνει λόγο για ένα "καρκίνωμα που διαβρώνει το Ίντερνετ", ενώ ο ραδιοφωνικός παραγωγός Νικόλα Σαβίνο σχολίασε ότι το ανθρώπινο είδος "οδεύει προς εξαφάνιση". Ένας χρήστης του Twitter σχολίασε απλά: "Τίποτα δεν με εκπλήσσει πλέον".
Ο δημοσιογράφος Τζόρτζιο Λάμπρι, ο οποίος απαθανάτισε τη σκηνή στις 26 Μαϊου, έγραψε άρθρο για την εμπειρία του στην εφημερίδα της Πιατσέντσα Liberta με τίτλο "Η βαρβαρότητα που δεν περιμένεις: η 'σέλφι' ενώπιον μιας τραγωδίας".
Οι συνθήκες πάντως του ατυχήματος δεν έχουν διευκρινιστεί.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν ελαττωματικό το σύστημα ελέγχου με το οποίο κλείνουν οι πόρτες του τρένου και η γυναίκα πρέπει να έπεσε στο κενό όταν άνοιξε από λάθος μια πόρτα. Ωστόσο, υπάρχει και μια πληροφορία σύμφωνα με την οποία πιθανόν να προσπάθησε βιαστικά να επιβιβαστεί στο τρένο την ώρα που αναχωρούσε.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μάρτυρες-κλειδιά καταρρίπτουν τους ισχυρισμούς περί αυτοάμυνας
Συνελήφθη στο αεροδρόμιο του Βερολίνου - Φέρεται να εμπλέκεται σε τρομοκρατικό δίκτυο
Όταν η Ιστορία επαναλαμβάνεται ως κακόγουστη φάρσα
Οι διεθνείς εξελίξεις και το «τέλος της ιστορίας» που δεν έρχεται ποτέ
Οπτικό υλικό δείχνει ότι ο 37χρονος νοσηλευτής κρατούσε κινητό και όχι όπλο
Σάλος από βίντεο που δείχνει την εν ψυχρώ δολοφονία – Στους δρόμους οι διαδηλωτές
Νεκρός ο 12χρονος που είχε δεχθεί επίθεση καρχαρία στο Σίδνεϊ
Αποκαλεί «οπλοφόρο» τον 37χρονο που πυροβολήθηκε εν ψυχρώ από πράκτορες της ICE
«Είχε νόμιμη άδεια οπλοκατοχής» απαντά η αστυνομία
Σύμφωνα με την Telegraph, σε πολλές περιπτώσεις όσοι μολύνονται πέφτουν σε κώμα
Ο Τιμ Γουόλς ζητά τον άμεσο τερματισμό των ομοσπονδιακών επιχειρήσεων
Πιθανός νέος γύρος συνομιλιών με Ρωσία και ΗΠΑ
Αυξάνονται οι φόβοι για επικείμενη αμερικανική επίθεση
Μετά την ανακοίνωση εμπορικής συμφωνίας με την Κίνα από τον Καναδό πρωθυπουργό
Οργή στη Δανία για τις δηλώσεις - «Είμαστε η χώρα με τις μεγαλύτερες απώλειες ανά κάτοικο», απαντά η πρωθυπουργός
Χάος από χιονοπτώσεις και πλημμύρες σε όλη τη χώρα - Εκατοντάδες τραυματίες και ισοπεδωμένες κατοικίες
Επίσημη διαμαρτυρία της κυβέρνησης Μελόνι για την απόφαση των ελβετικών αρχών
Απάτη-μαμούθ - Πώς οδηγήθηκε σε οικονομική καταστροφή
Ανοιχτή επιστολή προς τους ηγέτες στο Νταβός για μείωση των ανισοτήτων - «Έχουν εξαγοράσει τις δημοκρατίες μας»
Μετέφεραν παιδί και πατέρα σε κέντρο κράτησης στο Τέξας - «Απανθρωπιά πέρα από λόγια»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.