- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Μεξικανός δημοσιογράφος «ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου» στην Πολιτεία Ταμαουλίπας, στα σύνορα με τις ΗΠΑ, ανακοίνωσε η εισαγγελία την Τρίτη, κάτι που αυξάνει σε τουλάχιστον πέντε τον απολογισμό των εργαζομένων στα ΜΜΕ του Μεξικού που έχουν δολοφονηθεί μέχρι στιγμής φέτος.
Ο Έκτορ Γκονσάλες Αντόνιο ήταν «ανταποκριτής της εφημερίδας εθνικής κυκλοφορίας Excélsior» και συνεργάτης «τοπικών μέσων ενημέρωσης», διευκρίνισε η εισαγγελία.
Παντρεμένος, πατέρας δύο παιδιών, ο 40 ετών δημοσιογράφος εξαφανίστηκε προ ημερών, ανέφερε ένας συνεργάτης του Γαλλικού Πρακτορείου και φίλος του θύματος.
Ο Έκτορ Γκονσάλες Αντόνιο εργαζόταν για την Εξέλσιορ τα τελευταία οκτώ χρόνια. Στο παρελθόν είχε εργαστεί για την εφημερίδα Expreso και το τηλεοπτικό δίκτυο Televisa.
Στα μέσα του Μαΐου ένας άλλος δημοσιογράφος, ο Χουάν Κάρλος Ουέρτα, εκτελέστηκε από αγνώστους καθώς έφευγε από το σπίτι του στην Πολιτεία Ταμπάσκο, στο νοτιοανατολικό τμήμα της χώρας.
Την περασμένη εβδομάδα μια δημοσιογράφος της εφημερίδας Financiero, η Αλίσια Δίας Γκονσάλες, βρέθηκε νεκρή μέσα στο σπίτι της στο Μοντερέι (βόρεια), με σημάδια από πολλαπλά χτυπήματα. Δεν είναι ακόμη γνωστό αν ο φόνος της συνδέεται με τη δουλειά της.
Πάνω από 100 δημοσιογράφοι έχουν δολοφονηθεί στο Μεξικό από το 2000, κατά οργανώσεις υπεράσπισης της ελευθερίας της έκφρασης. Η χώρα αυτή θεωρείται από τις πιο επικίνδυνες στον κόσμο για όσους ασκούν το επάγγελμα.
Το 2017 στο Μεξικό δολοφονήθηκαν τουλάχιστον 12 δημοσιογράφοι.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Απομάκρυνση των κατοίκων από αρκετά χωριά για λόγους ασφαλείας
Η αμερικανική πλευρά αποδίδει τις επιθέσεις στην παραβίαση μνημονίου συνεννόησης από την Τεχεράνη
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ βρήκε την όλη κατάσταση «ειλικρινά, ντροπιαστική»
Η αντιπαράθεση αναδεικνύει και τις διαφορετικές στρατηγικές προσεγγίσεις για τη συνέχιση του πολέμου
Η ποιότητα του αέρα σε μεγάλες περιοχές της Βόρειας Αμερικής θεωρείται «επικίνδυνη»
Τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν από συνωστισμό πέρυσι
Σε «ρινγκ» μετατράπηκε ένα κατάστημα «In-N-Out Burger»
Η κίνηση του Αμερικανού προέδρου οξύνει τη σύγκρουση με τη Δικαιοσύνη
Πολλοί φοιτητές κάνουν κατάχρηση της διαμονής τους στις ΗΠΑ, μένοντας στη χώρα για επιπλέον χρόνια
Σε κλοιό πολέμου η Μέση Ανατολή μετά από έξι ημέρες συγκρούσεων
Ποτάμια της χώρας έχουν ιστορικά χαμηλά επίπεδα νερού και δεν έχει βρέξει σχεδόν καθόλου τις τελευταίες εβδομάδες
Η μόδα αποτελούσε μία από τις μεγάλες της αγάπες
Ο πρωθυπουργός έχει επανειλημμένα υπερασπιστεί τη σύζυγό του
Η σύζυγος και η κόρη του βρίσκονταν μέσα στο κατάστημα
Η σχετική νομοθεσία προβλέπει ποινή φυλάκισης από έξι μήνες έως ένα έτος
Δύο μοτοσυκλέτες, ένα ΙΧ κι ένα τροχόσπιτο ενεπλάκησαν στο θανατηφόρο τροχαίο
Το χρονικό της υπόθεσης
Η υποχώρηση του ενδιαφέροντος και οι αποτυχημένες προσπάθειες επίλυσης
Στο στόχαστρο οι αμερικανικές βάσεις σε Κουβέιτ και Μπαχρέιν
Τα δεδομένα της οικονομίας, της εξωτερικής πολιτικής και της αμυντικής πολιτικής της Τουρκίας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.