Κοσμος

Πρώην σύζυγος ο βασικός ύποπτος για τη δολοφονία δημοσιογράφου

Στο Μεξικό

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
mexico-crime-scene.jpg
©EPA/Ulises Ruiz Basurto

Υπό κράτηση βρίσκεται ένας άνδρας στο Μεξικό, ο οποίος φέρεται να δολοφόνησε τη δημοσιογράφο Αλίσια Δίας Γκονσάλες. Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται η εφημερίδα Reforma, πρόκειται για τον πρώην σύζυγό της.

Η άτυχη γυναίκα είχε βρεθεί νεκρή μέσα στο σπίτι της στο Μοντερέι, στις 24 Μαΐου. Ήταν 52 ετών και το πτώμα της έφερε πολλαπλά τραύματα. Έχοντας πιάσει δουλειά τον Ιανουάριο στην εφημερίδα El Financiero, κάλυπτε θέματα που αφορούσαν δραστηριότητες επιχειρήσεων, φορολογικά ζητήματα, υποθήκες και δημόσιες επενδύσεις.

Ο πρώην άνδρας της, Χεράρδο Ν. συνελήφθη στην πολιτεία Γουαναχουάτο, στο κεντρικό τμήμα της χώρας. Τη διενέργεια επείγουσας έρευνας για τον φόνο της δημοσιογράφου έχει ζητήσει η Εθνική Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, επισημαίνοντας ότι η ανθρωποκτονία συνδέεται με το «φύλο του θύματος».

Περισσότεροι από 200 εργαζόμενοι στα ΜΜΕ έχουν δολοφονηθεί από το 2000 στο Μεξικό, καθιστώντας τη συγκεκριμένη χώρα από τις πιο επικίνδυνες για την άσκηση του επαγγέλματος της δημοσιογραφίας. Από τις αρχές του 2018 έχουν χάσει τη ζωή τους πέντε δημοσιογράφοι.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ