- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Υπό κράτηση βρίσκεται ένας άνδρας στο Μεξικό, ο οποίος φέρεται να δολοφόνησε τη δημοσιογράφο Αλίσια Δίας Γκονσάλες. Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται η εφημερίδα Reforma, πρόκειται για τον πρώην σύζυγό της.
Η άτυχη γυναίκα είχε βρεθεί νεκρή μέσα στο σπίτι της στο Μοντερέι, στις 24 Μαΐου. Ήταν 52 ετών και το πτώμα της έφερε πολλαπλά τραύματα. Έχοντας πιάσει δουλειά τον Ιανουάριο στην εφημερίδα El Financiero, κάλυπτε θέματα που αφορούσαν δραστηριότητες επιχειρήσεων, φορολογικά ζητήματα, υποθήκες και δημόσιες επενδύσεις.
Ο πρώην άνδρας της, Χεράρδο Ν. συνελήφθη στην πολιτεία Γουαναχουάτο, στο κεντρικό τμήμα της χώρας. Τη διενέργεια επείγουσας έρευνας για τον φόνο της δημοσιογράφου έχει ζητήσει η Εθνική Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, επισημαίνοντας ότι η ανθρωποκτονία συνδέεται με το «φύλο του θύματος».
Περισσότεροι από 200 εργαζόμενοι στα ΜΜΕ έχουν δολοφονηθεί από το 2000 στο Μεξικό, καθιστώντας τη συγκεκριμένη χώρα από τις πιο επικίνδυνες για την άσκηση του επαγγέλματος της δημοσιογραφίας. Από τις αρχές του 2018 έχουν χάσει τη ζωή τους πέντε δημοσιογράφοι.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Tι αναφέρουν για την αντισημιτική επίθεση
Φέρεται να εθεάθη μαζί με τον επιχειρηματία Μπλέικ Γουίν
Kατέγραφαν βίντεο με τα κινητά τους τηλέφωνα και εισέπνεαν νιτρώδες οξείδιο, γνωστό και ως «αέριο γέλιου»
Νεκρός, εκατοντάδες τραυματίες και 780 συλλήψεις μετά τους πανηγυρισμούς για το Champions League – Στο επίκεντρο η διαχείριση πλήθους και η βία στα γαλλικά προάστια.
Αντίποινα με drones και πυραύλους
Eκτιμά ότι η χώρα του βρίσκεται πλέον σε πιο ευνοϊκή στρατηγική θέση
Οι αρχές ανακοίνωσαν ότι 57 αστυνομικοί τραυματίστηκαν
Η κρίση αποδίδεται σε συνδυασμό παραγόντων
H νέα πραγματικότητα προκαλέσει σοβαρές αναταράξεις στην τοπική αλιευτική βιομηχανία
Τα επεισόδια ξέσπασαν στην περιοχή Πορτονόβα, βόρεια της Αυλώνας
Tο Παρίσι κάνει λόγο για «μεγάλο λάθος» του Μπενιαμίν Νετανιάχου
Οι αρχές σφράγισαν το κατάστημα για διοργάνωση μουσικών εκδηλώσεων που προωθούσε «παρεκκλίνουσες συμπεριφορές»
Η χώρα ψηφίζει στον πρώτο γύρο εν μέσω του χειρότερου κύματος βίας από το 2016
Ο Αμερικανός πρόεδρος σκληραίνει τη στάση του για τα πυρηνικά και τα Στενά του Ορμούζ
Τέσσερις τραυματίες
Aφού παραδέχθηκε τρεις κατηγορίες που αφορούσαν άσεμνο υλικό με ανηλίκους
Ανθρωποκυνηγητό για τον δράστη
Το ζήτημα αποκτά ιδιαίτερη σημασία δεδομένου ότι ο πρόεδρος πλησιάζει τα 80 χρόνια
Aρκετοί επιστήμονες εκφράζουν επιφυλάξεις για τα αποτελέσματα
Οι δύο καλλιτέχνες επρόκειτο να εμφανιστούν στο φεστιβάλ «Pulse of Gaia»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.