- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Λονδίνο: Δύο ανήλικοι, 12 και 15 ετών, τραυματίστηκαν από σφαίρες
Ανησυχία στη Βρετανία λόγω της σημαντικής αύξησης του αριθμού των ανθρωποκτονιών και των επιθέσεων
Δύο αγόρια ηλικίας 12 και 15 ετών τραυματίστηκαν από σφαίρες την Κυριακή, μέρα μεσημέρι στο Λονδίνο, που βρίσκεται αντιμέτωπο με μια σημαντική αύξηση του αριθμού των ανθρωποκτονιών και των επιθέσεων, σύμφωνα με την αστυνομία.
Τους δύο έφηβους βρήκαν αστυνομικοί λίγο αφότου τραυματίστηκαν από πυρά σε διαφορετικές περιοχές της κοινότητας του Χάροου, στο βορειοδυτικό Λονδίνο.
«Σε ένα αγόρι ηλικίας 12 ετών παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες επί τόπου προτού μεταφερθεί σε νοσοκομείο στο δυτικό Λονδίνο όπου παραμένει νοσηλευόμενο» ανέφερε σε ένα δελτίο τύπου η αστυνομία, που δεν διευκρίνισε τη σοβαρότητα των τραυμάτων του.
Η σοβαρότητα των τραυμάτων του 15χρονου παιδιού επίσης εξετάζεται από τους γιατρούς, σύμφωνα με την αστυνομία.
Από τις αρχές του έτους τα περιστατικά βίας με όπλα ή μαχαίρια έχουν αυξηθεί σημαντικά στην πρωτεύουσα της Βρετανίας. Το πρώτο τρίμηνο του 2018, η Σκότλαντ Γιαρντ άνοιξε 45 φακέλους για ανθρωποκτονία, διπλάσιους σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι.
Σε έγγραφο του υπουργείου Εσωτερικών, που δημοσίευσε τον Απρίλιο η εφημερίδα The Guardian, επισημαίνεται ότι η πολιτική της μείωσης των αστυνομικών δυνάμεων από το 2010 από τη συντηρητική κυβέρνηση «πιθανόν συνέβαλε» στην αύξηση του αριθμού των επιθέσεων.
Αυτή ακριβώς η αύξηση του αριθμού των ανθρωποκτονιών τράβηξε το ενδιαφέρον του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος αναφέρθηκε στο θέμα κατά τη διάρκεια της ομιλίας του την Παρασκευή ενώπιον του λόμπι των όπλων, του National Rifle Association (NRA).
Σύμφωνα με τον Τραμπ, ένα «νοσοκομείο μέχρι σήμερα υψηλού κύρους» στο Λονδίνο μοιάζει με «εμπόλεμη ζώνη» εξαιτίας του μεγάλου αριθμού επιθέσεων.
Νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα, ένας 17χρονος νέος σκοτώθηκε από σφαίρα στο Σάουθγουορκ, στο νότιο Λονδίνο.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Όλα ξεκίνησαν όταν πρόφερε λανθασμένα το όνομα του πρωθυπουργού της Αλβανίας
Η Διεθνής Ομοσπονδία εκφράζει θλίψη και ζητά προστασία των εθελοντών εν μέσω γενικευμένων ταραχών
Λόγω των ρωσικών επιθέσεων στις ενεργειακές υποδομές
Ο Γάλλος πρόεδρος ζήτησε συγγνώμη για την εμφάνιση του ματιού του, χαρακτηρίζοντάς το ως ακίνδυνο
Πρόκειται για το έκτο πλοίο που μπαίνει στο στόχαστρο του Τραμπ
O πρώην πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας απεβίωσε σε ηλικία 94 ετών
Σύμφωνα με επίσημη αναφορά των ελβετικών αρχών για την φονική φωτιά
Φόβοι για διατάραξη της ροής πετρελαίου μέσω του Στενού του Ομάν
Ένα αρκτικό έδαφος με πληθυσμό μόλις 57.000 κατοίκους
Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 83 ετών στη Μαδρίτη η τέως πριγκίπισσα Ειρήνη της Ελλάδας
Στο βίντεο καταγράφεται μια επιβάτισσα να ζητά επανειλημμένα να τη χτυπήσει στο πρόσωπο
Ο Πολωνός πρωθυπουργός απορρίπτει στρατιωτική εμπλοκή και προειδοποιεί για κατάρρευση του ΝΑΤΟ
Το αεροσκάφος προσγειώθηκε στη Βαρκελώνη συνοδεία μαχητικών
Πολιτικός μηχανικός και πρώην υφυπουργός, επικεφαλής της μεταβατικής επιτροπής ανοικοδόμησης της Γάζας
Πρώην κρατούμενοι περιγράφουν βασανιστήρια, ηλεκτροσόκ και βιασμούς στο πρώην εμπορικό κέντρο που μετατράπηκε σε φυλακή
Μαζική απενεργοποίηση λογαριασμών ανηλίκων μετά την εφαρμογή του νόμου για κάτω των 16 ετών
Η στάση των ΗΠΑ απέναντι στα ανοιχτά μέτωπα και η ρητορική της Ουάσιγκτον
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.