- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Ιράν: Οι ΗΠΑ θέλουν να μας βάλουν να πολεμήσουμε με τη Σαουδική Αραβία
Η συνάντηση που προκάλεσε την οργή της Τεχεράνης και του ανώτατου θρησκευτικού της ηγέτη
Ο ανώτατος θρησκευτικός ηγέτης του Ιράν Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ κατηγόρησε το πρωί της Δευτέρας τις ΗΠΑ ότι προσπαθούν να διευρύνουν την περιφερειακή κρίση στη Μέση Ανατολή, βάζοντας τη Σαουδική Αραβία να συγκρουστεί με τη χώρα του.
«Ένας από τους τρόπους να αντιμετωπίσουν το Ιράν είναι να προκαλέσουν άπειρους ηγέτες της περιοχής (...) Οι Αμερικανοί προσπαθούν να προκαλέσουν τη Σαουδική Αραβία κατά της Τεχεράνης (...). Στόχος τους είναι να δημιουργήσουν μεγαλύτερη περιφερειακή κρίση (...) να ωθήσουν τους μουσουλμάνους να πολεμήσουν εναντίον μουσουλμάνων» ανέφερε ο Χαμενεΐ.
Νωρίτερα, η Τεχεράνη είχε υπογραμμίσει ότι η συνεργασία ανάμεσα στη Σαουδική Αραβία και τις ΗΠΑ θα αποσταθεροποιήσει περαιτέρω τη Μέση Ανατολή, προσθέτοντας ότι η Τεχεράνη θα συνεχίσει να είναι παρούσα στην περιοχή παρά τις πιέσεις της Ουάσινγκτον να περιορίσει την επιρροή της.
Το τετ α τετ Πομπέο με τον βασιλιά της Σαουδικής Αραβίας
Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο, ο οποίος συνάντησε τον βασιλιά της Σαουδικής Αραβίας Σαλμάν στο Ριάντ, δήλωσε την Κυριακή ότι οι ΗΠΑ ανησυχούν βαθειά για τις «αποσταθεροποιητικές» ενέργειες του Ιράν στη Μέση Ανατολή.
«Τα σχόλια του Πομπέο για το Ιράν είναι αβάσιμα (...) Για όσο καιρό οι νόμιμες κυβερνήσεις χωρών της περιοχής (σ.σ. Συρία, Υεμένη) χρειάζονται τη βοήθειά μας, το Ιράν θα παραμείνει σε αυτά τα κράτη», ανέφερε από τη μεριά του ο εκπρόσωπος του ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών Μπαχράμ Γασεμί.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η συζήτηση άνοιξε επί Φραγκίσκου, έπειτα από σχετικό αίτημα μοναχικών κοινοτήτων το 2016
Η μητέρα της κατέθεσε στο δικαστήριο ότι η κόρη της δεν αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα ψυχικής υγείας
Πέρασε ξυστά από λεωφορείο και «πέταξε» πάνω από δύο άλλα αυτοκίνητα
Το ενδιαφέρον δεν περιορίζεται στις χώρες με ανεξάντλητα κεφάλαια
Σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, το έγγραφο ήρθε σαν παγωμένο ντους
Την άφησε στο βουνό στους –20°C: ο σύντροφος της ορειβάτισσας οδηγείται σε δίκη
Την ευθύνη για την πράξη ανέλαβε μέσω κοινωνικών δικτύων η οργάνωση Take Back Power
Δεν ήταν η πρώτη φορά που το ζευγάρι απασχολεί τα social media
Μια από τις κυρίαρχες μορφές της μεταμοντέρνας αρχιτεκτονικής του τέλους του 20ού αιώνα
Αίσθηση έχει προκαλέσει η δικαστική απόφαση στην Ιταλία
Κατά τη διάρκεια της κλήρωσης του Μουντιάλ του 2026
Τι ερευνά το Υπουργείο Γεωργίας της χώρας
Η πρωταγωνίστρια του Country Ever After πέθανε σε ηλικία 45 ετών από καρκίνο του παχέος εντέρου
Στα όριά του το βρετανικό σύστημα υγείας
Ποιες δυνάμεις αντιδρούν και τι φοβούνται ρυθμιστές, παραγωγοί και ανταγωνιστές
Σκληρή επίθεση κατά της ΕΕ και της μεταναστευτικής πολιτικής
Το βίντεο που κάνει το γύρο του διαδικτύου
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αποκάλυψε ο γιος του Αλεσάντρο Κοστακούρτα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.