Κοσμος

Πακιστανικής καταγωγής ο νέος υπουργός Εσωτερικών της Βρετανίας

Διαδέχεται την Άμπερ Ραντ ο Σατζίντ Τζαβίντ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
18957319.jpg
EPA/ANDY RAIN

Νέος υπουργός Εσωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου διορίστηκε από την πρωθυπουργό Τερέζα Μέι ο πακιστανικής καταγωγής Σάτζιντ Τζάβιντ.

Ο κ. Τζάβιντ, στέλεχος του κυβερνώντος κεντροδεξιού Συντηρητικού Κόμματος, ήταν μέχρι πρότινος υπουργός Κατοικίας, Κοινοτήτων και Τοπικής Διακυβέρνησης.

O 48χρονος Τζαβίντ είναι πρώην διευθυντής της Deutsche Bank και έχει διατελέσει υπουργός Επιχειρήσεων υπό τον πρώην πρωθυπουργό των Τόρις Ντέιβιντ Κάμερον. 

Ο διορισμός του έρχεται λίγες ώρες μετά την παραίτηση της Άμπερ Ραντ, η οποία είχε αρνηθεί ότι είχε θέσει ποσοτικούς στόχους για απελάσεις παράτυπων μεταναστών. 

Η παραίτηση της υπουργού, χαρακτηρίζεται βαρύ πλήγμα για τη Μέι, η οποία έχει μπει πλέον στα αχαρτογράφητα νερά της τελευταίας χρονιάς των διαπραγματεύσεων ενόψει της αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση, τον Μάρτιο του 2019. Ταυτόχρονα, στερεί από την κυβέρνησή της μια φιλοευρωπαϊκή φωνή.

Η παραίτηση της Ραντ είναι η τέταρτη κυβερνητικού στελέχους σε έξι μήνες: προηγήθηκαν εκείνες του υπουργού Άμυνας Μάικλ Φάλον, του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Ντέιμιαν Γκριν, αλλά και της υφυπουργού αρμόδιας για την αναπτυξιακή βοήθεια Πρίτι Πατέλ.

 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ