Πιάστηκε στα πράσα η πρόεδρος της περιφέρειας της Μαδρίτης να κλέβει καλλυντικά (video)
Η Κριστίνα Θιφουέντες παραιτήθηκε δηλώνοντας «θύμα λιντσαρίσματος»
Την παραίτησή της υπέβαλε η πρόεδρος της περιφέρειας της Μαδρίτης Κριστίνα Θιφουέντες έπειτα από σκάνδαλο που ξέσπασε για τον τρόπο που εξασφάλισε ένα πτυχίο μεταπτυχιακών σπουδών αλλά και την αποκάλυψη ενός βίντεο του 2011 στο οποίο εμφανίζεται φρουρός σουπερμάρκετ να της ζητάει να του δείξει την τσάντα της κατηγορώντας την για κλοπή καλλυντικών.
«Όλες μου οι ενέργειες, όλη μου η ζωή μπήκε στο στόχαστρο», δήλωσε η 54χρονη πολιτικός του Λαϊκού Κόμματος (PP), λέγοντας ότι έπεσε θύμα «λιντσαρίσματος».
Βίντεο από κάμερα ασφαλείας σουπερμάρκετ που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα από την εφημερίδα «OK Diario» δείχνει την Θιφουέντες να αδειάζει την τσάντα της όπως της ζητάει ένας φρουρός ασφαλείας σε σουπερμάρκετ αφού την κατηγορεί ότι έχει κλέψει μια αντιγηραντική κρέμα, αξίας περίπου 40 ευρώ. Η ίδια εξήγησε σήμερα ότι επρόκειτο για ένα «ακούσιο λάθος», το οποίο διορθώθηκε αμέσως.
Η Μαδρίτη, η οποία ήταν πάντα το προπύργιο του Λαϊκού Κόμματος του πρωθυπουργού Μαριάνο Ραχόι, δέχεται μεγάλες πιέσεις τώρα από το Ciudadanos, το οποίο προηγήθηκε του κόμματος αυτού, εν μέσω των σκανδάλων διαφθοράς που ταλανίζουν το PP.
Η ίδια, η οποία κατείχε την θέση αυτή για τρία χρόνια, εξήγησε ότι «πήρε την απόφαση αυτή πριν από μερικές ημέρες, να κάνει ένα βήμα πίσω για να αποφευχθεί το ενδεχόμενο να διοικήσει την Μαδρίτη η αριστερά».
Η Θιφουέντες δέχεται επικρίσεις εδώ και έναν μήνα, μετά τις κατηγορίες που εξαπέλυσαν εναντίον της πολλά μέσα ενημέρωσης ότι εξασφάλισε με απάτη μάστερ στο Δημόσιο Δίκαιο, κάτι το οποίο η ίδια αρνήθηκε, προτού το δημόσιο πανεπιστήμιο που εμπλεκόταν, το Rey Juan Carlos, αναφερθεί το ίδιο σε σοβαρές παρατυπίες.
Η Θιφουέντες απέσυρε εν τέλει το μάστερ από το βιογραφικό της υπό το βάρος των πιέσεων που δεχόταν. Το Ciudadanos ζήτησε τότε τη διεξαγωγή έρευνας, ενώ η αριστερή αντιπολίτευση προετοίμαζε την πρόταση μομφής εναντίον της.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η αστάθεια και οι εξωτερικές παρεμβάσεις παραμένουν σοβαρά - και άλυτα - προβλήματα
Το πλοίο φαίνεται πως ήταν κωπήλατο
Η υπόθεση αφορούσε τη Σάντι Πέγκι, νοσηλεύτρια στη Σκωτία
Η εταιρία του γαμπρού του Ντόναλντ Τραμπ συμμετέχει στην προσφορά 108 δισ. δολαρίων
Θα συναντηθούν με στόχο να συζητήσουν την επόμενη φάση του σχεδίου για τη Γάζα
Για τα κινηματογραφικά και streaming assets του
Η απόφαση ελήφθη έπειτα από παράπονα
Πιέζουν οι ΗΠΑ, κρίσιμη συνάντηση με Ευρωπαίους ηγέτες στο Λονδίνο
Με ύψος 1,73 μέτρα και βάρος 75 κιλά, το T800 προσφέρει έως και πέντε ώρες αυτονομίας
Σχεδόν 2.000 άνθρωποι έχουν πεθάνει λόγω της ασθένειας από τον Ιανουάριο
Τα επόμενα βήματα για κατάπαυση του πυρός εν μέσω πιέσεων από την Ουάσινγκτον
Ο νεαρός έβαλε τέλος στη ζωή του το 2012
Δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής αναφορές για ζημιές ή τραυματίες
«Δεν μπορούμε να αποδεχθούμε κάτι τέτοιο», δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Τι αναφέρουν αξιωματούχοι της τρομοκρατικής οργάνωσης
Η μετάβαση παραμένει εύθραυστη, προειδοποιεί ο ΟΗΕ
Στα social media εμφανίστηκαν ειρωνικές μετονομασίες όπως «Cloud Supremacy» και «Cloud Nationalism»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.