Κοσμος

ΥΠΕΞ Τουρκίας για την απόφαση του ΣτΕ: Η Ελλάδα προστατεύει τους πραξικοπηματίες

Αναλυτικά η ανακοίνωση

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
toyrkia.jpg
EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

«Άλλη μια απόδειξη ότι η Ελλάδα είναι μια χώρα που προστατεύει τους πραξικοπηματίες» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών σχολιάζοντας την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας να επιβληθούν αυστηροί περιοριστικοί όροι σε έναν από τους οχτώ τούρκους αξιωματικούς. 

Ολόκληρη η ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ:

Χθες (19 Απριλίου), πληροφορηθήκαμε ότι το Συμβούλιο της Επικρατείας αποφάσισε να απελευθερώσει τον Suleyman Özkaynakçı, έναν από τους οκτώ που ζήτησαν άσυλο από την Ελλάδα, οι οποίοι συμμετείχαν στην απόπειρα πραξικοπήματος στις 15 Ιουλίου.

Παρά το γεγονός ότι απελευθερώθηκε υπό αυστηρή επιτήρηση, η απόφαση αυτή έδειξε για μία ακόμη φορά ότι δεν ελήφθησαν οι απαραίτητες προφυλάξεις όσον αφορά έναν προδότη που συμμετείχε στην απόπειρα πραξικοπήματος και για άλλη μια φορά ότι η Ελλάδα είναι μια χώρα που προστάτευε και προστατεύει τους πραξικοπηματίες .

Επιπλέον, οι ελληνικές αρχές πιέζονται να ανακοινώσουν ότι άλλοι που συμμετείχαν στο πραξικόπημα θα απελευθερωθούν τις επόμενες ημέρες. Αυτό δεν μπορεί να εξηγηθεί ως μια απλή εφαρμογή της διάρκειας της κράτησης, όπως υποστηρίζουν οι ελληνικές αρχές.

Η ελληνική δικαιοσύνη έθεσε τις βάσεις για ένα τέτοιο αποτέλεσμα που έβλαψε τη συνείδηση ​​των πολιτών, απορρίπτοντας επανειλημμένα τον επαναπατρισμό των πραξικοπηματιών ενάντια στη δημοκρατία στη χώρα μας.

Παραμένουμε δεσμευμένοι στον επαναπατρισμό πραξικοπηματών και της κρίσης τους στη χώρα μας.


Υπενθυμίζουμε ότι το Συμβούλιο της Επικρατείας έκανε εν μέρει δεκτή σε σχηματισμό Ολομέλειας την αίτηση αναστολής του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής για τη χορήγηση ασύλου σε έναν από τους 8 Τούρκους αξιωματικούς, κρίνοντας ότι ο αξιωματικός πρέπει να παραμείνει σε καθεστώς προστασίας μέχρι την έκδοση της απόφασης στην επί της ουσίας διαδικασία, δηλαδή μετά την συζήτηση της αίτησης ακύρωσης της χορήγησης ασύλου του, η οποία θα γίνει στο ανώτατο δικαστήριο στις 4 Μαΐου.

Μέχρι τότε το ΣτΕ έκρινε ότι «δεν πρέπει να χορηγηθούν στον αξιωματικό ταξιδιωτικά έγγραφα, να ορίσει ως τόπο διαμονής του συγκεκριμένη και μη δημοσιοποιούμενη διεύθυνση και να του επιβάλλει την υποχρέωση να εμφανίζεται καθημερινά στο αστυνομικό τμήμα του τόπου διαμονής του».

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ