- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Γερμανία: Κατρακύλησε στο 17% το SPD
To 47% των Γερμανών πολιτών δεν θεωρεί την Αντρέα Νάλες φορέα ελπίδας για το κόμμα
Λίγο πριν το έκτακτο συνέδριο του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος της Γερμανίας (SPD), το οποίο θα γίνει το Σαββατοκύριακο στο Βισμπάντεν προκειμένου να εκλεγεί νέος πρόεδρος μετά την παραίτηση του Μάρτιν Σουλτς, το 47% , δηλαδή σχεδόν κάθε δεύτερος Γερμανός, δεν θεωρεί την υποψήφια Αντρέα Νάλες ως φορέα ελπίδας και μόνο ο ένας στους τρεις πιστεύει ότι μπορεί να να ενισχύσει ξανά τους Σοσιαλδημοκράτες, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Ινστιτούτου «Infratest dimap», η οποία διεξήχθη για λογαριασμό του πρώτου δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού δικτύου ARD.
Υπενθυμίζεται ότι εκτός από την Αντρέα Νάλες, υποψήφια για την προεδρία θα είναι και η δήμαρχος του Φλένσμπουργκ Ζιμόνε Λάνγκε.
Σημαντικά πιο αισιόδοξοι είναι πάντως οι υποστηρικτές του SPD, αφού το 50% πιστεύει ότι θα καταφέρει να βγάλει το κόμμα από τη δύσκολη κατάσταση στην οποία βρίσκεται. Σε σύγκριση με ανάλογη δημοσκόπηση τον Φεβρουάριο του, η τάση αυτή όμως έχει αλλάξει ελάχιστα.
Μετά την εκλογική ήττα του Σεπτεμβρίου (20,5%) και την παραίτηση του Μάρτιν Σουλτς από την προεδρία του κόμματος, το έκτακτο συνέδριο του SPD αποσκοπεί στο να αποτελέσει αρχή για ανανέωση. Σύμφωνα όμως με την ίδια δημοσκόπηση το SPD κατρακυλά στο 17% (-1% σε σύγκριση με την δημοσκόπηση του Φεβρουαρίου), το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα της Γερμανίας βρίσκεται στο 32% (-1%), το ακροδεξιό κόμμα «Εναλλακτική για την Γερμανία» (AfD) επιλέγει το 15% (+1%), το Φιλελεύθερο Κόμμα (FDP) το 10% (+1%) των ερωτηθέντων, τους Πράσινους (Die Gruenen) προτιμά το 12% και την Αριστερά (Die LInke) τo 10% (τα ποσοστά τους παραμένουν αμετάβλητα.)
Πηγή: Die Welt
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Εντοπίστηκε ύποπτο αντικείμενο κοντά στον Λίβανο
Αβεβαιότητα για τις επόμενες ημέρες
Οι αντιδράσεις, οι απειλές και η συγγνώμη
Η συγκέντρωση της ιρανικής ηγεσίας έπεισε ΗΠΑ και Ισραήλ να προχωρήσουν σε άμεση στρατιωτική δράση
Ταξιδιωτική οδηγία από την πρεσβεία των ΗΠΑ στην Κύπρο - Απομακρύνει προσωπικό
Καταπλέουν γερμανικά και βρετανικά πολεμικά πλοία
Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι το Ναυτικό των ΗΠΑ είναι έτοιμο να συνοδεύσει πετρελαιοφόρα μέσω της κρίσιμης ναυτιλιακής οδού
Η αμφιλεγόμενη διαδοχή και οι πιθανές εσωτερικές αντιδράσεις
Σειρήνες αεροπορικής επιδρομής διέκοψαν ζωντανή μετάδοση του CNN στο Τελ Αβίβ
Τον πυροβόλησε 14 φορές
Διευρύνεται η πολεμική σύγκρουση στη Μέση Ανατολή
Τι αναφέρουν ιρανικά μέσα
Η ανάρτηση του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας
Κατέρρευσε πεζογέφυρα στην παραλία El Bocal - Επτά έπεσαν στο νερό και τους βράχους
Το Ιράν απείλησε αυτή την εβδομάδα να επιτεθεί σε όσα σκάφη διέρχονται από την περιοχή
Ισχυρές εκρήξεις και πυκνοί καπνοί προκάλεσαν αναστάτωση στην περιοχή του προξενείου
Η Ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία έχει ρίξει πάνω από 4.000 βόμβες σε επιθέσεις εναντίον του Ιράν
Το Arctic Metagaz καίγεται ανοικτά της Μάλτας - Σενάρια για ουκρανική επίθεση
Επαφές με Κούρδους ηγέτες και περιφερειακούς παίκτες εν μέσω κλιμάκωσης
«Η Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν φέρει την ευθύνη για αυτήν την κατάσταση», δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.