Κοσμος

Τουρκικά μέσα δημοσιεύουν εικόνες νεαρών να τοποθετούν ελληνική σημαία σε βραχονησίδα

Από την ελληνική πλευρά δεν έχει υπάρξει καμία αντίδραση

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
vroxo.jpg

Για ενέργειες τύπου Ιμίων κατηγόρησε σήμερα την Ελλάδα ο Τούρκος πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ με αφορμή την κίνηση τριών νεαρών από τους Φούρνους που ύψωσαν την ελληνική σημαία πριν από μερικές μέρες, στη βραχονησίδα «Μικρός Ανθρωποφάς», η οποία βρίσκεται νοτιοανατολικά των Φούρνων και την κυριαρχία της οποίας αμφισβητεί η Τουρκία. 

Το naftemporiki.gr επικοινώνησε με τον δήμαρχο Φούρνων Κορσεών, Γιάννη Μαρούση, ο οποίος επιβεβαίωσε το γεγονός της τοποθέτησης της ελληνικής σημαίας στη βραχονησίδα Μικρός Ανθρωποφάς, του συμπλέγματος των Φούρνων, Επαρχίας Ικαρίας, από τρεις νεαρούς κατοίκους του νησιού την Παρασκευή 13 Απριλίου.

Παράλληλα, ο κ. Μαρούσης τόνισε πως μεταβαίνει στο σημείο ώστε να επιβεβαιώσει αν η σημαία βρίσκεται ακόμη πάνω στη βραχονησίδα.

Ο Γιλντιρίμ ανακοίνωσε ότι η τουρκική ακτοφυλακή παρενέβη και κατέβασε τη σημαία.

«Γνωρίζουμε ότι στο Αιγαίο γίνονται περιστασιακά ενέργειες από τη γειτονική Ελλάδα για την κλιμάκωση των εντάσεων κι αυτές οι παραβιάσεις έχουν αυξηθεί το τελευταίο διάστημα. Υπάρχουν βραχονησίδες που δεν έχει νόημα η ιδιοκτησία τους. Βλέπουμε ότι γίνονται πρωτοβουλίες παρόμοιες με αυτές στους υφάλους Ίμια (Καρντάκ).

Ήταν μια προσπάθεια να βάλουν μια ελληνική σημαία στους βράχους του Αντρόφωτου ανοικτά του Ντιντίμ. Η ακτοφυλακή έκανε την αναγκαία επέμβαση και κατέβασε από εκεί τη σημαία. Συνιστούμε την Ελλάδα στο πλαίσιο της καλής γειτονίας να απέχει από προκλήσεις που θα κλιμακώσουν την ένταση. 

Είμαστε έτοιμοι να απαντάμε σε κάθε πρόκληση και θέλουμε να το ξέρει αυτό.» είπε χαρακτηριστικά o Τούρκος πρωθυπουργός.

Σχετικές φωτογραφίες  δημοσίευσαν τουρκικά ΜΜΕ

vroxo.jpg

vraxo.jpg

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ