Κοσμος

Πρόκληση Γιλντιρίμ: Κατεβάσαμε ελληνική σημαία από βραχονησίδα

«Η Ελλάδα προκαλεί ενίοτε αυξημένη ένταση στο Αιγαίο»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
gilntirim.jpg
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Νωρίτερα σήμερα, ο Τούρκος πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια δημόσιας τοποθέτησής του, δήλωσε ότι αφαιρέθηκε ελληνική σημαία από δίδυμες βραχονησίδες ανατολικά του Φαρμακονησίου.

«Γνωρίζουμε ότι υπάρχουν ορισμένες δραστηριότητες της γειτονικής μας Ελλάδας που προκαλούν ενίοτε αυξημένη ένταση στο Αιγαίο. Η αύξηση των παραβιάσεων αυτών είναι εντυπωσιακή. Αυξήσεις σε αυτές τις εντάσεις πολλαπλασιάστηκαν το τελευταίο διάστημα ειδικά στα θέματα ιδιοκτησίας. Συγκεκριμένα, διαπιστώνουμε ότι υπάρχουν παρόμοια τμήματα των βραχονησίδων του Kardak (Ίμια). Έγινε μία απόπειρα να μπει ελληνική σημαία σε ακατοίκητο έδαφος. Η ακτοφυλακή παρενέβη με τις κατάλληλες ενέργειες και κατέβασε τη σημαία από εκεί» δήλωσε ο Γιλντιρίμ αναφερόμενος στις  δίδυμες βραχονησίδες απέναντι από την τουρκική πόλη Ντιντίμ.

Και συνέχισε:«Συστήνουμε στην Ελλάδα να αποφεύγει ενέργειες που αυξάνουν την ένταση μεταξύ δυο καλών γειτόνων».

sdghdfh.jpg

Τουρκικό πολεμικό πλοίο πέρασε από τον Ισθμό της Κορίνθου

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ιράν: Η Νάζια Ματάνι, πρώην δημοσιογράφος και κοινωνική ακτιβίστρια, μιλά για την ενότητα και το σκοτάδι που απλώθηκε στο Ιράν
«Ο φόβος τελείωσε»: Ιρανή ακτιβίστρια μας μεταφέρει στους δρόμους της Τεχεράνης

Εκατομμύρια άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους του Ιράν, ενώ το καθεστώς απάντησε με μπλακάουτ και καταστολή. Από την Αθήνα, η Νάζια Ματάνι περιγράφει τη στιγμή που «η πλειοψηφία βγήκε επιτέλους στο φως»

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY