- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Πρόταση καθαίρεσης για τον ιερέα που βίαζε την Έλενα Φραντζή στην Κύπρο
Η κυπριακή δικαιοσύνη καλεί ξανά τη σύζυγο του ιερέα για περαιτέρω εξέταση
Συνεχίζεται ο σάλος γύρω από τον θάνατο της 29χρονης Έλενας Φραντζή, η οποία από την ηλικία των τεσσάρων ετών βίωνε τη σεξουαλική κακοποίηση από τον θετό της πατέρα, ιερέα Στυλιανό Σάββα, και τη σωματική βία από τη θετή της μητέρα, πρεσβυτέρα Ελένη Σάββα, στο χωριό Εργάτες. H κυπριακή δικαιοσύνη καταδίκασε τον παπά σε διετή κάθειρξη, ενώ αναμένεται η καθαίρεσή του.
Την πρόταση για καθαίρεση αναμένεται να υποβάλει ο μητροπολίτης Ταμασού Ησαΐας. Είναι ο μητροπολίτης ο οποίος στην προηγούμενη σύγκληση της Ιεράς Συνόδου για εξέταση της υπόθεσης του Στυλιανού Σάββα, είχε αποσύρει τις κατηγορίες που βάρυναν τον ιερέα.
Επιπλέον, τα πρακτικά της Ιεράς Συνόδου, αναφέρουν πως ο μητροπολίτης Ησαΐας αναφερόμενος στον ιερέα είχε αναφέρει χαρακτηριστικά πως «έχει αρκετά ταλαιπωρηθεί, τόσον ο ίδιος όσον και η οικογένειά του».
Συγχρόνως, η κυπριακή δικαιοσύνη καλεί ξανά τη σύζυγο του ιερέα για περαιτέρω εξέταση της υπόθεσης της Έλενας.
Συνοδικός μάλιστα μιλώντας στον «Φιλελεύθερο» ανέφερε πως η καθαίρεση είναι το ελάχιστο που μπορεί να πράξει η Σύνοδος ώστε να κωπάσουν ως ένα βαθμό οι αντιδράσεις που προκλήθηκαν και οι οποίες πλέον έχουν ξεπεράσει τα όρια της Κύπρου…
Εξάλλου, όπως πλέον σαφώς προέκυψε από τα ρεπορτάζ της εφημερίδας και την δημοσιογραφική έρευνα και παρά τα περί του αντιθέτου λεγόμενα του Μητροπολίτη Ταμασού, οι ιεράρχες που συνέβαλαν στην απαλλαγή του Στυλιανού Σάββα μετά την αποφυλάκισή του, από την Ιερά Σύνοδο είναι ο ίδιος ο Μητροπολίτης Ταμασού Ησαΐας, ο Μητροπολίτης Λεμεσού Αθανάσιος, ο οποίος εμπλέκεται στις υποθέσεις προσηλυτισμού που οδηγήθηκαν ενώπιον δικαστηρίου, και ο Κύκκου Νικηφόρος, καθώς και ο επίσκοπος Λήδρας Επιφάνιος και ο επίσκοπος Καρπασίας Χριστοφόρος.
Παράλληλα, από τα πρακτικά της Συνόδου προκύπτει ότι ο μητροπολίτης Πάφου Γεώργιος είχε εισηγηθεί επανεξέταση της υπόθεσης λόγω του ότι στο μεταξύ μεσολάβησαν οι δύο αποφάσεις των πολιτικών δικαστηρίων. Τότε όμως, σύμφωνα με τον μητροπολίτη Πάφου, ο μητροπολίτης Κιτίου είχε εκφράσει τη θέση πως «το θέμα δεν δύναται να επανεξετασθεί» ενώπιον της Ιεράς Συνόδου.
Τέλος, στα πρακτικά καταγράφεται ότι: «Κατόπιν τούτων, ο μητροπολίτης Ταμασού λέγει ότι ως οικείος επίσκοπος αποσύρει την υπόθεσιν από την Ιεράν Σύνοδον και θα την εξετάσει ο ίδιος κατά την κρίσιν αυτού».
ΠΗΓΗ: philnews.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αμερικανοί και Βρετανοί εκκενώνουν βάσεις από τη γύρω περιοχή
Τα κύματα έφτασαν σύμφωνα με πληροφορίες σε ύψος 5 μέτρων
Πρόκειται για την πιο άμεση απειλή της Τεχεράνης προς τον πρόεδρο των ΗΠΑ
Σε πρόχειρο νεκροτομείο κοντά στην Τεχεράνη
Όλο αυτόν τον καιρό επικρατούσε μια μορφή εφησυχασμού έναντι της ιρανικής θεοκρατίας. Τώρα επικρατεί αμηχανία.
Η συμμορία διέφυγε και η αξία της λείας δεν έχει ακόμη γίνει γνωστή
Οι αποφυλακίσεις πολιτικών κρατουμένων, που ανακοινώθηκαν την περασμένη εβδομάδα, συνεχίζονται με αργούς ρυθμούς
Δεδομένων των κακών διατροφικών του συνηθειών
Οι Ιρανοί αγωνίζονται για κάτι που αποτελεί τον πυρήνα και δικών μας αξιών, όσων έχουμε τη μεγάλη τύχη να ζούμε σε μια δυτική δημοκρατία
Η αντίδραση της Κοπεγχάγης στις απειλές του Τραμπ
Για πρώτη φορά από το 2010 απειλείται η κυριαρχία του Ούγγρου πρωθυπουργού
Εκατομμύρια άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους του Ιράν, ενώ το καθεστώς απάντησε με μπλακάουτ και καταστολή. Από την Αθήνα, η Νάζια Ματάνι περιγράφει τη στιγμή που «η πλειοψηφία βγήκε επιτέλους στο φως»
9% του εργατικού δυναμικού της Ελλάδας δηλώνουν αγρότες, σύμφωνα με τη Eurostat.
Το πρώτο έτος της δεύτερης θητείας Τραμπ σημαδεύτηκε από σαρωτικές αλλαγές στην πολιτική μετανάστευσης
Στο πλαίσιο έρευνας που συνδέεται με υπόθεση παράνομης κατοχής διαβαθμισμένου υλικού
Συμφωνία στο Κάιρο για 15μελή επιτροπή – Ρόλος Αιγύπτου, ΟΗΕ και Συμβουλίου Ειρήνης
Οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων φοβούνται μαζική χρήση της θανατικής ποινής
Ένας από τους σημαντικότερους ιστορικούς της σύγχρονης Μέσης Ανατολής εξηγεί το γιατί
Η Ιρανοβρετανή δημοσιογράφος του CNN μιλά με συγκίνηση για τις εξελίξεις στο Ιράν
Η ανάρτηση του προέδρου των ΗΠΑ στο Truth Social
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.