- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
ΓΓ ΝΑΤΟ: Κάνω έκκληση σε Ελλάδα και ΠΓΔΜ για ευελιξία ώστε να λυθεί το Σκοπιανό
«Ελπίζω ότι οι νέες πρωτοβουλίες θα οδηγήσουν σε μια αμοιβαία αποδεκτή λύση»
«Ευελιξία» προκειμένου να υπάρξει δυνατότητα επίλυσης του ζητήματος της ονομασίας της ΠΓΔΜ ζήτησε ο γγ του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ.
Ερωτηθείς σχετικά με το ζήτημα της ένταξης της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στις Βρυξέλλες μετά το πέρας της υπουργικής Συνόδου στο ΝΑΤΟ, υπενθύμισε ότι το ΝΑΤΟ αποφάσισε το 2008 ότι θα εντάξει την ΠΓΔΜ, μόλις επιλυθεί το ζήτημα της ονομασίας με «αμοιβαία αποδεκτό τρόπο», ωστόσο, μέχρι στιγμής κάτι τέτοιο δεν κατέστη δυνατό.
«Ελπίζω ότι οι νέες πρωτοβουλίες θα οδηγήσουν σε μια αμοιβαία αποδεκτή λύση» επισήμανε, λέγοντας ότι αυτό το ζήτημα αποτέλεσε αντικείμενο των συνομιλιών που είχε με τον πρωθυπουργό Ζόραν Ζάεφ και την κυβέρνηση της ΠΓΔΜ κατά τη διάρκεια πρόσφατης επίσκεψής του στα Σκόπια. Είπε ακόμη ότι δήλωσαν «σαφώς» πως προτίθενται να δείξουν «ευελιξία» προκειμένου να βρεθεί μια λύση. Σημείωσε, ακόμη, ότι μίλησε πρόσφατα για το θέμα και με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και ότι υπάρχουν πλέον «νέες προτάσεις» των Ηνωμένων Εθνών για την επίλυση του ζητήματος.
«Θα ήμουν προσεκτικός στις εικασίες για επίτευξη συμφωνίας καθώς το ζήτημα αυτό είναι ανοιχτό περισσότερο από 20 χρόνια, από το 1995, και ο διαμεσολαβητής των Ηνωμένων Εθνών εργάζεται πολλά χρόνια γι' αυτό» ανέφερε, εκφράζοντας, ωστόσο την ελπίδα ότι θα βρεθεί μια λύση που θα ανοίξει το δρόμο και για την ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ.
«Γι' αυτό κάνω έκκληση να επιδείξουν ευελιξία για την επίλυση του ζητήματος» επισήμανε ο γγ του ΝΑΤΟ, σημειώνοντας ότι συζήτησε το εν λόγω θέμα και με τον υπουργό Άμυνας, Πάνο Καμμένο.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Eπιθέσεις με πυραύλους και drones άφησαν χιλιάδες κατοίκους χωρίς θέρμανση και ρεύμα εν μέσω πολικών θερμοκρασιών
Ισχυρό κύμα κακοκαιρίας - 20 πολιτείες σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης
Μάρτυρες-κλειδιά καταρρίπτουν τους ισχυρισμούς περί αυτοάμυνας
Συνελήφθη στο αεροδρόμιο του Βερολίνου - Φέρεται να εμπλέκεται σε τρομοκρατικό δίκτυο
Όταν η Ιστορία επαναλαμβάνεται ως κακόγουστη φάρσα
Οι διεθνείς εξελίξεις και το «τέλος της ιστορίας» που δεν έρχεται ποτέ
Οπτικό υλικό δείχνει ότι ο 37χρονος νοσηλευτής κρατούσε κινητό και όχι όπλο
Σάλος από βίντεο που δείχνει την εν ψυχρώ δολοφονία – Στους δρόμους οι διαδηλωτές
Νεκρός ο 12χρονος που είχε δεχθεί επίθεση καρχαρία στο Σίδνεϊ
Αποκαλεί «οπλοφόρο» τον 37χρονο που πυροβολήθηκε εν ψυχρώ από πράκτορες της ICE
«Είχε νόμιμη άδεια οπλοκατοχής» απαντά η αστυνομία
Σύμφωνα με την Telegraph, σε πολλές περιπτώσεις όσοι μολύνονται πέφτουν σε κώμα
Ο Τιμ Γουόλς ζητά τον άμεσο τερματισμό των ομοσπονδιακών επιχειρήσεων
Πιθανός νέος γύρος συνομιλιών με Ρωσία και ΗΠΑ
Αυξάνονται οι φόβοι για επικείμενη αμερικανική επίθεση
Μετά την ανακοίνωση εμπορικής συμφωνίας με την Κίνα από τον Καναδό πρωθυπουργό
Οργή στη Δανία για τις δηλώσεις - «Είμαστε η χώρα με τις μεγαλύτερες απώλειες ανά κάτοικο», απαντά η πρωθυπουργός
Χάος από χιονοπτώσεις και πλημμύρες σε όλη τη χώρα - Εκατοντάδες τραυματίες και ισοπεδωμένες κατοικίες
Επίσημη διαμαρτυρία της κυβέρνησης Μελόνι για την απόφαση των ελβετικών αρχών
Απάτη-μαμούθ - Πώς οδηγήθηκε σε οικονομική καταστροφή
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.