- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Χιόνια στο Παρίσι - Έκλεισε ο πύργος του Άιφελ
Η έφοδος του χειμώνα εντάθηκε σήμερα στη Γαλλία, με χιόνι και παγετό στις πεδιάδες και θερμοκρασίες υπό το μηδέν
Ο πύργος του Άιφελ έκλεισε σήμερα για τους επισκέπτες, εξαιτίας των μετεωρολογικών συνθηκών που επικρατούν στο Παρίσι, όπου χιονίζει όπως και στη μισή Γαλλία.
«Εξαιτίας των μετεωρολογικών συνθηκών, ο πύργος του Άιφελ έκλεισε για όλους τους επισκέπτες μας», ανακοίνωσε μέσω του Twitter η εταιρεία που εκμεταλλεύεται το διάσημο μνημείο, ενώ το Παρίσι και τα γύρω προάστιά του έχουν τεθεί από τη γαλλική μετεωρολογική υπηρεσία σε «πορτοκαλί επιφυλακή».
Η εταιρεία εκμετάλλευσης του πύργου του Άιφελ, ο οποίος υποδέχθηκε το 2017 περισσότερους από έξι εκατομμύρια επισκέπτες, κάλεσε τους ενδιαφερόμενους να παρακολουθήσουν «την εξέλιξη της κατάστασης» από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Η έφοδος του χειμώνα εντάθηκε σήμερα στη Γαλλία, με χιόνι και παγετό στις πεδιάδες και θερμοκρασίες υπό το μηδέν.
«Θα είναι μια αληθινή εισβολή του χειμώνα, καθυστερημένη αλλά πολύ πραγματική, με τη συνάντηση ενός ψυχρού κύματος που έρχεται από τις σκανδιναβικές χώρες και μιας ατμοσφαιρικής διαταραχής που ανεβαίνει από νότο», εξήγησε ο μετεωρολόγος Σεμπαστιάν Λεάς, ανακοινώνοντας «το πρώτο αξιοσημείωτο επεισόδιο χιονόπτωσης της σεζόν».
Στην πρωτεύουσα, το χιόνι που έκανε χθες την εμφάνισή του, αλλά «όχι με σημαντικό τρόπο», συνέχισε σήμερα να πέφτει. Στην περιοχή του Παρισιού αναμένεται να φθάσει σε ύψος τα πέντε με δέκα εκατοστά.
Το θερμόμετρο μπορεί κατά τόπους, κυρίως στην κεντρική Γαλλία, να πέσει κάτω από τους 10 βαθμούς Κελσίου υπό το μηδέν.
Είκοσι δύο διαμερίσματα ενεργοποίησαν τον «συναγερμό μεγάλου ψύχους» για τη φιλοξενία των αστέγων. Στην περιοχή του Παρισιού, ο νομάρχης δημιούργησε έναν «πυρήνα κρίσης». Στο Καλαί (βόρεια Γαλλία), κοντέινερ και δύο υπόστεγα πρόκειται να υποδεχθούν μετανάστες.
Η αντίθεση με τις τελευταίες εβδομάδες είναι μεγάλη. Ο Ιανουάριος ήταν ο πιο ήπιος εδώ και περισσότερο από έναν αιώνα και βροχοπτώσεις-ρεκόρ προκάλεσαν πλημμύρες σε πολλές περιοχές, κυρίως του Σηκουάνα στο Παρίσι.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Νωρίτερα ο Ρώσος πρόεδρος είχε αναφέρει ότι με αμοιβαίους συμβιβασμούς μπορεί να επιτευχθεί ειρήνη
Η συνταγματική αναθεώρηση του 2020 μηδένισε τις προηγούμενες προεδρικές θητείες του
Οι συμφωνίες αυτές δυσκολεύονται να εξελιχθούν σε μόνιμες λύσεις
Ειχε λάβει υπόσχεση αμοιβής ύψους περίπου 25.000 ευρώ
Δυνάμεις της Αστυνομίας χρησιμοποίησαν υδροβόλα για να διαλύσουν τα πλήθη
Οι διαμαρτυρίες αναμένεται να επεκταθούν και στα νότια της χώρας
Φόβοι για περαιτέρω διασπορά του ιού στην περιοχή
Το σκοτεινό παρελθόν του Ζερόμ Μπαρελά που συνελήφθη και οι τρεις καταγγελίες για βιασμό
Τα θύματα βιντεοσκοπήθηκαν εν αγνοία τους, σύμφωνα με τις Αρχές
Διέσχισαν τη στρατηγική θαλάσσια δίοδο με κλειστούς πομπούς
Στο πλευρό της ο πρωθυπουργός Κιρ Στάρμερ
«Οι Δημοκρατικοί θα προτιμούσαν να δουν τη χώρα να αποτυγχάνει», δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Ο επικεφαλής της οργάνωσης χαρακτήρισε τη συμφωνία «συνθηκολόγηση»
Παρέμεναν εγκλωβισμένοι στις ουρές των συνοριακών ελέγχων
Τι φέρεται να είπε συνδικαλιστικός εκπρόσωπος
Ο 51χρονος Τοντ Μπλανς αναλαμβάνει το χαρτοφυλάκιο μετά την απομάκρυνση της Παμ Μπόντι
Η εμμηνόπαυση στο επίκεντρο νέας επένδυσης 215 εκατ. δολαρίων
Mέχρι στιγμής έχει εντοπιστεί ένα κρούσμα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.