Κοσμος

Ο Μακρόν κουνά το δάκτυλο στον Ερντογάν για την εισβολή στη Συρία

«Δεν αποτελεί δικαιολογία η τρομοκρατία», το μήνυμά του προς τον Τούρκο σουλτάνο

1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
macron23423.jpg
EPA

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν προειδοποίησε την Τουρκία ότι η επιχείρησή της εναντίον κουρδικών πολιτοφυλακών στο βόρειο τμήμα της Συρίας δεν πρέπει να αποτελέσει δικαιολογία για εισβολή στην ασιατική χώρα.

«Αν αποδειχθεί ότι αυτή η επιχείρηση παίρνει τροπή άλλη από την καταπολέμηση μιας εν δυνάμει τρομοκρατικής απειλής στα τουρκικά σύνορα και γίνει επιχείρηση εισβολής, (τότε) καθίσταται πραγματικό πρόβλημα για μας» εξήγησε ο Μακρόν σε συνέντευξή του στη γαλλική εφημερίδα Le Figaro.

Η Τουρκία θεωρεί την πολιτοφυλακή των Κούρδων της Συρίας (YPG) τρομοκρατική οργάνωση και προέκταση του παράνομου Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK), που εδώ και τρεις δεκαετίες διεξάγει ένοπλο αυτονομιστικό αγώνα στη νοτιοανατολική Τουρκία όπου ζουν κυρίως Κούρδοι. Οι μαχητές της YPG διαδραμάτισαν καταλυτικό ρόλο στην απώθηση των δυνάμεων του Ισλαμικού Χαλιφάτου από διάφορες περιοχές της Συρίας και του Ιράκ, ωστόσο βρίσκονται πλέον αντιμέτωποι με την τουρκική επιθετικότητα στην περιοχή του Αφρίν.

Ο Μακρόν δήλωσε πως θα θέσει το θέμα και στον ίδιο τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.