Κοσμος

Αυτή η εταιρεία μετέφερε τους περισσότερους επιβάτες στην Ευρώπη για το 2017

Εκθρόνισε τη Ryanair

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
plane-wing323.jpg

Η Ryanair ήταν μέχρι πρότινος η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία της Ευρώπης, βάσει του αριθμού των επιβατών στις πτήσεις της.

Ωστόσο, ο ιρλανδικός αερομεταφορέας χαμηλού κόστους βρίσκεται πλέον στη δεύτερη θέση της σχετικής λίστας, ανοίγοντας χώρο για τον γερμανικό κολοσσό Lufthansa. Οικονομικοί αναλυτές επισημαίνουν ότι σε αυτήν την αλλαγή σημαίνοντα ρόλο έπαιξαν οι ακυρώσεις χιλιάδων πτήσεων της Ryanair λόγω των προβλημάτων που προέκυψαν με τις βάρδιες των πιλότων της.

Ο όμιλος Lufthansa μετέφερε 130 εκατ. επιβάτες το 2017, την ώρα που η Ryanair μετέφερε 129 εκατ.

Σε ανοδική πορεία

Η Lufthansa έχει αναπτυχθεί με ταχείς ρυθμούς, έχοντας αποκτήσει την Brussels Airlines στα τέλη του 2016 και στοχεύοντας να αναπτύξει τη μονάδα χαμηλού κόστους Eurowings.

Ο όμιλος, που περιλαμβάνει επίσης τις εταιρείες Swiss και Austrian Airlines, επωφελήθηκε από την κατάρρευση της γερμανικής ανταγωνίστριάς της, Air Berlin τους τελευταίους μήνες του 2017. Η Air Berlin, η δεύτερη μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία της Γερμανίας, σταμάτησε να πετά τον Οκτώβριο.

Έλλειψη πιλότων

Εν τω μεταξύ, η Ryanair αναθεώρησε τα αναπτυξιακά της σχέδια, καθώς το θέμα που προέκυψε με τη διαχείριση των βαρδιών των πιλότων της είχε ως αποτέλεσμα να μην υπάρχει επαρκές ιπτάμενο προσωπικό σε επιφυλακή, οδηγώντας την εταιρεία στο να ακυρώσει 20.000 πτήσεις.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ