Κοσμος

Ζήτησε συγγνώμη ο διάσημος μπλόγκερ που ανέβασε βίντεο γελώντας με νεκρό αυτόχειρα

Υποστήριξε ότι σκοπός του ήταν να ευαισθητοποιήσει το κοινό για το θέμα της αυτοκτονίας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
drxeqxxx0acjxxu.jpg

Ο Αμερικανός ηθοποιός και μπλόγκερ Λόγκαν Πολ, που έχει γίνει διάσημος από τις αναρτήσεις βίντεο στο YouTube, ζήτησε συγγνώμη σήμερα από τους χρήστες του διαδικτύου γιατί παρουσίασε το πτώμα ενός άνδρα που αυτοκτόνησε στην Ιαπωνία.

Στο βίντεο, που προκάλεσε οργή, ο Πολ περπατάει μαζί με φίλους του στο δάσος Αοκιγκαχάρα, κοντά στο όρος Φούτζι, που είναι διαβόητο επειδή το προτιμούν πολλοί άνθρωποι που πηγαίνουν εκεί για να βάλουν τέλος στη ζωή τους. Στον περίπατό τους, βλέπουν έναν απαγχονισμένο άνδρα και αντιδρούν, αρχικά με αποτροπιασμό και μετά κάνοντας αστεία.

Πολλοί χρήστες σχολίασαν ότι οι αστεϊσμοί ήταν ένδειξη ασέβειας προς τον νεκρό.

Το βίντεο δέχτηκε περίπου 6 εκατομμύρια επισκέψεις πριν αποσυρθεί από τον Πολ.

Ο 22χρονος μπλόγκερ ζήτησε συγγνώμη διαβεβαιώνοντας ότι αυτό που έγινε δεν θα επαναληφθεί. Υποστήριξε μάλιστα ότι σκοπός του ήταν ουσιαστικά να ευαισθητοποιήσει το κοινό για το πρόβλημα της αυτοκτονίας.

Η Ιαπωνία έχει ένα από τα υψηλότερα ποσοστά αυτοκτονίας στον ανεπτυγμένο κόσμο. Δεν ανακοινώνονται ωστόσο στατιστικά στοιχεία για τις αυτοκτονίες στο δάσος Αοκιγκαχάρα, επειδή οι αρχές φοβούνται ότι με τη δημοσιοποίησή τους θα "διαφημίσουν" την περιοχή στους επίδοξους αυτόχειρες.

Ο Λόγκαν Πολ έχει 15 εκατομμύρια ακόλουθους στο YouTube και περίπου 4 εκατομμύρια στο Twitter.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ