Κοσμος

Washington Post: Αποτρέψαμε ψευδείς καταγγελίες γυναίκας για σεξουαλική επίθεση από τον Μουρ

Ο Ρεπουμπλικάνος υποψήφιος για την Γερουσία έβγαινε με έφηβες αλλά αρνείται ότι διέπραξε οποιαδήποτε σεξουαλική επίθεση

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Washington Post: Αποτρέψαμε ψευδείς καταγγελίες γυναίκας για σεξουαλική επίθεση από τον Μουρ

Η Washington Post έγραψε τη Δευτέρα ότι απέτρεψε το σχέδιο μιας δήθεν πληροφοριοδότριας να την εκθέσει κάνοντας μια ψευδή καταγγελία στην εφημερίδα στο πλαίσιο της έρευνάς της για έναν ρεπουμπλικάνο υποψήφιο για τη Γερουσία, που έχει κατηγορηθεί από πολλές γυναίκες για σεξουαλικές επιθέσεις.

Η Ποστ εξήγησε ότι η γυναίκα αυτή είπε σε δημοσιογράφους της ότι είχε συνευρεθεί σεξουαλικά όταν ήταν 15 ετών με τον Ρόι Μουρ και ότι εκείνος την είχε πάει να κάνει άμβλωση. Η εφημερίδα, που συμφώνησε να κρατήσει μυστική την ταυτότητά της εάν δημοσίευε την ιστορία της, δεν μπόρεσε να επαληθεύσει την καταγγελία της με κανέναν τρόπο, ενώ οι ρεπόρτερ της σημείωσαν διάφορες ανακολουθίες στη μαρτυρία της.

Η Ουάσινγκτον Ποστ ήταν το πρώτο μεγάλο αμερικανικό μέσο ενημέρωσης που δημοσίευσε, στις αρχές του Νοεμβρίου, τις μαρτυρίες τεσσάρων γυναικών που κατηγορούν τον Ρόι Μουρ, τον ρεπουμπλικάνο υποψήφιο για τη Γερουσία στις εκλογές που θα διεξαχθούν τη 12η Δεκεμβρίου στην Αλαμπάμα, για σεξουαλική παρενόχληση και για ανάρμοστη συμπεριφορά τη δεκαετία του 1970, όταν αυτές ήταν έφηβες κι εκείνος τριαντάρης.

Ο Μουρ δεν αμφισβητεί ότι έβγαινε με έφηβες, αλλά αρνείται ότι διέπραξε οποιαδήποτε σεξουαλική επίθεση.

Η εφημερίδα ανήρτησε στον ιστότοπό της τη Δευτέρα ένα βίντεο διάρκειας εννιά λεπτών που καταγράφει μια συζήτηση της καταγγέλουσας και μιας δημοσιογράφου, που προσπαθούσε να εξακριβώσει τα κίνητρά της διότι δημοσιογράφοι εντόπισαν τη γυναίκα να μπαίνει στα γραφεία της οργάνωσης Project Veritas στη Νέα Υόρκη. Αυτή η οργάνωση προσπαθεί να παγιδεύει, διασπείροντας ψευδείς πληροφορίες, μεγάλα μέσα ενημέρωσης που θεωρεί ότι είναι προκατειλημμένα εναντίον της κυβέρνησης του Ντόναλντ Τραμπ.

Η καταγγέλλουσα, η οποία κατονομάστηκε από την Ποστ ως Τζέιμι Φίλιπς, αρνήθηκε στη συζήτηση ότι συνεργαζόταν με την Project Veritas.

Η οργάνωση δεν απάντησε όταν το Γαλλικό Πρακτορείο της ζήτησε ένα σχόλιο.

«Τηρούμε πάντα τις συμφωνίες "off-the-record" όταν γίνονται με καλή πίστη», τόνισε ο διευθυντής της Ουάσινγκτον Ποστ Μάρτιν Μπάρον στο δημοσίευμα στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας.

«Όμως αυτές οι συζητήσεις "off-the-record" ήταν η βάση ενός σχεδίου για να εξαπατηθούμε και για να βρεθούμε σε δύσκολη θέση. Ο σκοπός της Project Veritas ήταν ξεκάθαρα να δημοσιοποιήσει αυτές της συζητήσεις στην περίπτωση που πέφταμε στην παγίδα. Χάρη στη συνηθισμένη δημοσιογραφική αυστηρότητά μας, δεν πιαστήκαμε στον βρόχο και δεν μπορούμε να σεβαστούμε μια συμφωνία "off-the-record" που έγινε με δόλο και κακή πίστη», συμπλήρωσε ο Μπάρον.

Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ βρίσκεται σε ανοιχτή σύγκρουση με μέρος του αμερικανικού τύπου, το οποίο κατηγορεί ότι διασπείρει «ψευδείς ειδήσεις» και προσπαθεί να κατασυκοφαντήσει την πολιτική του και την προσωπικότητά του. Βάζει συχνά στο στόχαστρο το τηλεοπτικό δίκτυο CNN και τις εφημερίδες New York Times και Washington Post. Αφότου ανέλαβε την προεδρία, έχει δώσει σχεδόν όλες τις συνεντεύξεις του στο τηλεοπτικό δίκτυο Fox News, το οποίο παρακολουθεί μόνιμα.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ