- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Δημοσιογράφος των New York Times κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση και τέθηκε σε διαθεσιμότητα
Ο 50χρονος θεωρείται από τα μεγαλύτερα ονόματα του πολιτικού ρεπορτάζ στις ΗΠΑ
Ο διάσημος δημοσιογράφος της εφημερίδας New York Times, διαπιστευμένος στον Λευκό Οίκο, ο Γκλεν Θρας τέθηκε σε διαθεσιμότητα από τη διεύθυνση της εφημερίδας αφού πολλές γυναίκες τον κατηγόρησαν για σεξουαλική παρενόχληση, ανέφερε σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο μια εκπρόσωπος τύπου.
Αφού στα τέλη του 2016 πήρε μεταγραφή από τον ιστότοπο Politico στους New York Times, ο Γκλεν Θρας θεωρείται πλέον ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα του πολιτικού ρεπορτάζ στις ΗΠΑ.
Μετά την ορκωμοσία του Ντόναλντ Τραμπ, οι πρωταγωνιστές της εκπομπής "Saturday Night Live" του NBC τον επικαλέστηκαν σε πολλά από τα σκετσάκια τους, όπου ο «Γκλεν Θρας» (τον οποίο υποδυόταν ο Μπόμπι Μόινιχαν) ερχόταν αντιμέτωπος με την ηθοποιό Μελίσα Μακάρθι, η οποία ενσάρκωνε τον πρώην εκπρόσωπο τύπου του Λευκού Οίκου Σον Σπάισερ.
Σε ένα άρθρο που δημοσιεύτηκε σήμερα στον ιστότοπο Vox, η δημοσιογράφος Λόρα Μακγκάν αφηγείται πώς, πριν από πέντε χρόνια, σε ένα μπαρ, ο Γκλεν Θρας έβαλε το χέρι του στον μηρό της και τη φίλησε, χωρίς εκείνη να συναινέσει.
Άλλες τρεις γυναίκες κατήγγειλαν ότι βίωσαν παρόμοιες εμπειρίες, κατά τη διάρκεια των οποίων ο δημοσιογράφος με το χαρακτηριστικό καπέλο του που δεν αποχωρίζεται στιγμή, τις θώπευσε ή τις φίλησε.
«Η καθεμία από αυτές τις γυναίκες μου περιέγραψε τα διαφορετικά συναισθήματα που βίωσε κατά τη διάρκεια αυτών των εμπειριών: πανικό, κακοποίηση, ντροπή, αναστάτωση» έγραψε η Λόρα Μακγκάν.
«Ήμουν, και είμαι, θυμωμένη» σημείωσε αναφερόμενη στη δική της εμπειρία.
Σε κάθε περίπτωση, σύμφωνα με την καταγγέλλουσα, επρόκειτο για νεαρές δημοσιογράφους ηλικίας περίπου 20 ετών. Το τελευταίο περιστατικό συνέβη τον Ιούνιο, όπως λέει το άρθρο, όπου το φερόμενο θύμα του ξέσπασε σε λυγμούς μπροστά του.
Ό,τι συνέβη τον Ιούνιο «άλλαξε τη ζωή μου» εξήγησε ο δημοσιογράφος των New York Times. «Αυτή η γυναίκα κλονίστηκε από τη συμπεριφορά μου και λυπάμαι γι αυτό».
«Εδώ και πολλά χρόνια, αντιδρούσα σε μια σειρά προσωπικών κρίσεων και κρίσεων υγείας πίνοντας πολύ» συνέχισε. «Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, έκανα πράγματα για τα οποία ντρέπομαι».
«Δεν πίνω πλέον, από την 15η Ιουνίου του 2017. Ξεκίνησα πάλι ψυχοθεραπεία και σύντομα θα ξεκινήσω θεραπεία για την αντιμετώπιση του αλκοολισμού» διαβεβαίωσε ο ίδιος.
«Εργάζομαι σκληρά προσπαθώντας να διορθώσω τις ζημιές που προκάλεσα».
Για τους New York Times, αυτές οι καταγγελίες είναι «πολύ ανησυχητικές» και δεν αντιπροσωπεύουν «τα πρότυπα και τις αξίες» της εφημερίδας, εξηγεί ο όμιλος σε μια δήλωση που εστάλη από την εκπρόσωπο τύπου του.
Η διεύθυνση της εφημερίδας επισημαίνει ότι, εν αναμονή των συμπερασμάτων της εσωτερικής έρευνας που διεξάγεται, ο Γκλεν Θρας παύθηκε προσωρινά από τα καθήκοντά του.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Άμεση και οργισμένη η διπλωματική αντίδραση της ινδικής κυβέρνησης
Περιοδεία στην Αφρική για τον ποντίφικα
«Η αμερικανική πυρηνική ομπρέλα παραμένει ο ύψιστος εγγυητής ασφάλειας για την Ευρώπη»
Η τρυφερή ανάρτηση στο instagram
Εξουδετερώθηκε ο δράστης - Έβαλε φωτιά στο διαμέρισμά του πριν την επίθεση
Η δωρεάν είσοδος στα εθνικά μουσεία και τις γκαλερί της χώρας είχε θεσπιστεί το 2001
Η στροφή στην τεχνητή νοημοσύνη προκαλεί «αναταράξεις» στον τεχνολογικό κολοσσό
Οι ισραηλινοί βομβαρδισμοί έχουν στοιχίσει τη ζωή σε σχεδόν 2.300 ανθρώπους από τις 2 Μαρτίου
Το μήνυμα μετά το νέο κλείσιμο των Στενών του Ορμούζ
Η σπάνια περίπτωση μιας γυναίκας που διέψευσε τις προγνώσεις των γιατρών
Το Ιράν ανακοίνωσε πριν λίγες ώρες πως επαναφέρει «τον αυστηρό έλεγχο»
Η ανακοίνωση της Τεχεράνης
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ ζήτησε τη δημοσιοποίησή τους ήδη από τον Φεβρουάριο
Το κορίτσι που έγραφε μυθιστορήματα στα 9 της χρόνια, βγήκε από το σπίτι στα 25 της — και εξαφανίστηκε για πάντα
Αναλυτές εκτιμούν ότι ο Λέων επιχειρεί να εδραιωθεί ως ηθική φωνή του πλανήτη
Η απόφαση του Ιράν να επιτρέψει τη ναυσιπλοΐα φέρνει ανακούφιση στην παγκόσμια αγορά ενέργειας
Η πορεία «Unite the Kingdom» έχει προγραμματιστεί για τον Μάιο στο Λονδίνο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.