Κοσμος

Εκλογές στη Νέα Υόρκη: Ηττήθηκε η Ελληνοκουβανέζα Νικόλ Μαλιοτάκις

Ήττες των Ρεπουμπλικάνων και σε Βιρτζίνια - Τζέρσεϊ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
380384-784586.jpg

Ο Δημοκρατικός υποψήφιος για το αξίωμα του κυβερνήτη της Βιρτζίνια, Ραλφ Νόρθαμ, επικράτησε την Τρίτη του Ρεπουμπλικάνου αντιπάλου του, Εντ Γκιλέσπι, ο οποίος είχε την υποστήριξη του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

Στην ατζέντα του τελευταίου βρίσκονταν στις πρώτες θέσεις ζητήματα όπως η μετανάστευση και η εγκληματικότητα. Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσαν αμερικανικά ΜΜΕ, ο Ραλφ Νόρθαμ συγκεντρώνει ποσοστό άνω του 50%. Μάταια είχε προσπαθήσει να πείσει τον Τραμπ να χωρέσει στο καλεντάρι του μια επίσκεψη στην πολιτεία κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας. Ο Αμερικανός πρόεδρος τού πρόσφερε υποστήριξη μόνο μέσω Twitter. Μόλις, μάλιστα, έγιναν γνωστά τα αποτελέσματα, ο Τραμπ επιχείρησε με νέα του ανάρτηση να κρατήσει αποστάσεις.

Οι Δημοκρατικοί, πάντως, έβλεπαν σε αυτήν την εκλογική αναμέτρηση μια ευκαιρία να πάρουν μια ρεβάνς, έναν χρόνο ακριβώς μετά την ήττα της Χίλαρι Κλίντον στις αμερικανικές εκλογές. Εξάλλου, ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα συμμετείχε προσωπικά στην εκστρατεία αυτή.

«Ο φόβος, ο διχασμός και το μίσος δεν δουλεύουν» σχολίασε από τη μεριά του ο απερχόμενος δημοκρατικός κυβερνήτης Τέρι Μακόλιφ την Τρίτη, λίγο πριν ανακοινωθεί το αποτέλεσμα.

Ηττήθηκε η Ελληνοκουβανέζα Μαλιοτάκις

Οι δημοκρατικοί, πέραν των εκλογικών αναμετρήσεων για την ανάδειξη των κυβερνητών στη Βιρτζίνια και το Νιού Τζέρσι, επικράτησαν επίσης στις δημοτικές εκλογές στη Νέα Υόρκη, την πολυπληθέστερη αμερικανική μεγαλούπολη, με τον Μπιλ ντε Μπλάζιο να πετυχαίνει μια άνετη νίκη και να εξασφαλίζει νέα τετραετή θητεία.

Με βάση τα αποτελέσματα που μετέδωσαν αμερικανικά ΜΜΕ, με το 83% των εκλογικών τμημάτων να έχει ενσωματωθεί, ο Δημοκρατικός δήμαρχος, ο οποίος αυτοπροβλήθηκε ως υπερασπιστής των Νεοϋορκέζων έναντι του Ντόναλντ Τραμπ, συγκεντρώνει το 64,7% των ψήφων, αφήνοντας πίσω του με μεγάλη διαφορά την υποψήφια των Ρεπουμπλικάνων και Ελληνοκουβανέζα Νικόλ Μαλιοτάκις (29,5%).

Η νίκη του 56χρονου δημάρχου, Αμερικανού ιταλικής καταγωγής, δεν προκάλεσε έκπληξη στο επιτελείο των Ρεπουμπλικάνων, καθώς η Νέα Υόρκη είναι προπύργιο των Δημοκρατικών.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ