Κοσμος

Φονικό σε εκκλησία του Τέξας - Ένοπλος «γάζωσε» πιστούς (εικόνες, video)

Τουλάχιστον 27 νεκροί - Δεκάδες οι τραυματίες - «Επιβλέπω την κατάσταση», η πρώτη αντίδραση Τραμπ

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
379982-783778.gif

Τουλάχιστον 27 άνθρωποι έπεσαν νεκροί την Κυριακή από τα πυρά ενόπλου σε εκκλησία στο Σάδερλαντ Σπρινγκς, κοντά στο Σαν Αντόνιο του Τέξας, μετέδωσαν αμερικανικά ΜΜΕ. Ακολούθησε καταδίωξη με τον δράστη να πέφτει νεκρός.

Το φονικό εκτυλίχθηκε στην Πρώτη Εκκλησία των Βαπτιστών. Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι είδαν έναν άνδρα να μπαίνει στον ναό και να ανοίγει πυρ κατά τη διάρκεια της κυριακάτικης λειτουργίας. Δεκάδες οι τραυματίες.

Επί τόπου έσπευσαν ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας, ασθενοφόρα και ελικόπτερα. Σύμφωνα με πληροφορίες, την ώρα της επίθεσης εντός της εκκλησίας βρίσκονταν περίπου 50 πιστοί.

Εκπρόσωπος του «Connaly Memorial Medical Center», στην κοντινή πόλη Φλόρεσβιλ, δήλωσε στο Fox News ότι το νοσοκομείο δέχτηκε μεγάλο αριθμό τραυματιών μετά την επίθεση. Σύμφωνα με την ηλεκτρονική σελίδα της Dallas Morning News, ένα παιδί δύο ετών βρίσκεται μεταξύ των τραυματιών.

«Δεν είναι ξεκάθαρο αν αυτοκτόνησε ή αν τον πυροβόλησαν και τον σκότωσαν οι αστυνομικοί» είχε υποστηρίξει νωρίτερα για τις συνθήκες θανάτου του ενόπλου ο εκπρόσωπος του σερίφη, Ρόμπερτ Μέρφι. Το FBI του Σαν Αντόνιο ανακοίνωσε ότι πράκτορές του βρίσκονται στον τόπο της επίθεσης και μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ένδειξη για το κίνητρο του δράστη. Αν και οι πληροφορίες κάνουν λόγο για έναν και μοναδικό δράστη, η ομοσπονδιακή υπηρεσία ερευνά και άλλα σενάρια.

Τραμπ: Επιβλέπω την κατάσταση από την Ιαπωνία

«Ο Θεός ας είναι μαζί με τους ανθρώπους του Σάδερλαντ Σπρινγκς, Τέξας. Το FBI και η αστυνομία βρίσκονται επί τόπου. Επιβλέπω την κατάσταση από την Ιαπωνία», ήταν η πρώτη αντίδραση (μέσω Twitter) του Ντόναλντ Τραμπ στην πολύνεκρη επίθεση.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ βρίσκεται στη «Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου» στο πλαίσιο πολυήμερης περιοδείας του στην Ασία.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ